19. kolo
22.12.2017 20:45 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Gólová ruleta na Emirates přinesla šestigólovou remízu

Utkání Arsenalu s Liverpoolem v posledních letech pravidelně nabízí bláznivé přestřelky a nejinak tomu bylo i tentokrát. Přestože se hosté ujali dvoubrankového vedení, Arsenal nesložil zbraně a v rozmezí pouhých pěti minut se dokonce postaral o stěží uvěřitelný obrat skóre Ani Kanonýři však vedení nedokázali udržet, a tak Roberto Firmino stanovil konečný výsledek 3:3, s nímž nebude spokojen ani jeden ze zúčastněných.

Na první půli bude chtít Arsenal hodně rychle zapomenout. Úvodní dvacetiminutovka ještě nabídla vyrovnanou podívanou, kdy se oběma celkům dařilo rovným dílem neutralizovat ofenzivní snažení soupeře, ovšem s přibývajícím časem začal zápasu dominovat Liverpool. Roberto Firmino s dvěma slibnými hlavičkami ještě neuspěl, ovšem v šestadvacáté minutě již rychlý kontr po pravé straně přinesl hostům zasloužené ovoce. Na konci tečovaného centru Mohameda Salaha se ocitl Philippe Coutinho a šikovně hlavou přizvedl míč přes bezmocného Čecha.

Arsenal se sice pokoušel o co nejrychlejší odpověď, jenže otevření zápasu hostům plně vyhovovalo a šance nadále přibývaly výhradně před brankou domácích jako například Firminova pumelice těsně nad. Ta vůbec největší příležitost Reds připadla po podklouznutí Koscielného dvojici Salah - Mané, ovšem první jmenovaný si v samostatném úniku vylámal zuby na výtečném Čechovi a dorážející Sadio Mané zvolil akrobatické zakončení nůžkami a odkrytou branku přestřelil.

Do druhé půle již nevyběhl zraněný Nacho Monreal, jehož nahradil Shkodran Mustafi, ovšem na defenzivní stabilitě Kanonýrů se to zprvu nijak neprojevilo. Byl to totiž právě střídající německý stoper, jehož smolná teč Salahovy rány poslala míč mimo Čechův dosah a Liverpool ve dvaapadesáté minutě vedl 2:0.

Poté se však stalo něco nevídaného. Doposud suverénní hosté na moment polevili v koncentraci a okamžitě pykali. Od Salahovy trefy uběhla sotva minuta, když Joe Gomez podcenil Bellerínův centr na zadní tyč a dovolil Alexisi Sánchezovi, aby zblízka hlavou zabořil míč do sítě. Publikum na Emirates Stadium rázem ožilo a hned o tři minuty později mělo důvod ke dvojnásobné radosti. Ke své typické dělovce zdálky se totiž odhodlal Granit Xhaka a Simon Mignolet v liverpoolské brance nepovedeným zákrokem propustil míč za svá záda podruhé.

Role obou týmů se zcela prohodily a najednou to byl Arsenal, kdo na hřišti plně dominoval, až dokonal obrat. Neuvěřitelnou pětiminutovku Kanonýrů uzavřel Mesut Özil, jenž si výtečně narazil s Lacazettem a zničehonic platil stav 3:2 pro domácí. Otřesený Liverpool se ovšem dokázal zmátořit a Petr Čech se musel znovu činit proti voleji Maného z bezprostřední blízkosti. Dvacet minut před koncem už ale ani český gólman nezabránil Robertu Firminovi ve srovnání na 3:3, přestože si na míč i tentokráte sáhl.

Také závěr utkání pokračoval v ofenzivním duchu,víc než šest branek už ale diváci na Emirates Stadium neviděli. Liverpool Jürgena Kloppa tak sice jako ve všech předešlých případech nasázel Arsenalu přinejmenším tři góly, ale odváží si tentokráte z Londýna pouze bod.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (12)

Přidat komentář
Tuxedo

2:2

Reagovat
M1ck0

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
Honda

1.2

Reagovat
Theft90

4:4

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný tip

Reagovat
oli9

Poslední 4 zápasy s Arsenalem byla sranda bylo by fajn jim tam fouknout minimálně 3 goly zase ale spokojím se se 3 body

přání 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
RadekVonCZE

0:3 Pome Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Být fanouškem Arsenalu (jakože díky bohu nejsem) musí být za trest!

Reagovat
REPLIKATOR

Mimolet Tento "golman" mi pije krev.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele