24. kolo
20.01.2018 16:00 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Arsenal FC - Crystal Palace 4:1

Návrat uzdravených hráčů zpět do základní sestavy pomohl Arsenalu k drtivému nástupu do střetnutí s Crystal Palace a brzkému zisku čtyřbrankového náskoku, který týmu Arséna Wengera zajistil důležité tři body za konečnou výhru 4:1. Při absenci Alexise Sáncheze, jehož přestup do Manchesteru United je na spadnutí, převzal poněkud překvapivě zodpovědnost za ofenzivní příspěvek Nacho Monreal, autor jednoho gólu a dvou asistencí. Po jedné trefě si připsali Koscielny, Iwobi a Lacazette, za hosty v závěru korigoval Milivojevič.

Úvod zápasu byl pro domácí jako z říše snů. Na první gól si diváci museli počkat jen pět minut, když Xhakův rohový kop na zadní tyči našel Nacha Monreala, jenž snadno hlavou zblízka uklidil míč do sítě. Sotva čtyři minuty nato španělský obránce pokračoval ve své krasojízdě, neboť dravým průnikem po levé straně asistoval u trefy Alexe Iwobiho. A aby toho nebylo málo, Monreal jen o tři další minuty později znovu obelstil obranu soupeře u Xhakova rohu a sklepl míč k nohám Laurenta Koscielného, který z bezprostřední blízkosti stanovil skóre 3:0 hned v úvodní čtvrthodině utkání.

Než se zdrcení hosté stihli vzpamatovat, inkasovali i počtvrté. Tentokráte se blýsknul další navrátilec do sestavy Mesut Özil, jenž na hranici pokutového území lahůdkovou patičkou přisunul míč volnému Lacazettovi a francouzský forvard pohotovou přízemní ranou ukončil devítizápasové čekání na gól. Jediným negativem pohádkového poločasu z pohledu Arsenalu bylo následné stažení dosavadního muže zápasu Monreala kvůli svalovým potížím.

Až v samém závěru první půle se k první slibné příležitosti dopracovali i hráči Crystal Palace, když Monrealův náhradník Maitland-Niles namazal Wilfriedu Zahovi, který se okolo Elnenyho dostal k nebezpečnému zakončení. Jeho lehce tečovanou střelu však Petr Čech dokázal vytěsnit a udržel tak do přestávky drtivý čtyřbrankový náskok.

Po změně stran již domácí viditelně ubrali na intenzitě hry i samotné koncentraci a hráči Eagles se najednou začali dostávat mnohem více ke slovu. Navzdory několika laciným ztrátám a nervózním momentům v obraně Arsenalu však první velká šance druhé půle nastala na opačné straně hřiště poté, co Kanonýři podnikli přímočarý útok z odvráceného rohu soupeře a Wayne Hennessey musel předvést výtečný zákrok, aby zpacifikoval samostatný únik Iwobiho.

Po neúspěšné snaze Zahy vymodlit si na Elnenym pokutový kop měl na přelomu hodiny hry výtečnou možnost zmírnit debakl Christian Benteke, avšak tváří v tvář Čechovi nezachoval chladnou hlavu a napálil pouze připraveného gólmana Arsenalu. Třináct minut před koncem se hosté přece jenom snížení dočkali, a to zásluhou Luky Milivojeviče, který si zpracoval hlavičku Bentekeho a pohotově křižnou ranou propálil chumel hráčů před sebou včetně bezmocného Čecha. Arsenal ještě kontroval šancemi Lacazetta, ale skóre 4:1 se již do konečného hvizdu nezměnilo. Domácí tak slaví první výhru v roce 2018 a ještě mohou živit naději na boj o čtvrté místo.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Theft90

2:2

Reagovat
Edgewalker

Tohle by se teoreticky mohlo dát vyhrát

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda toho gólu. Péťa se te 200ky snad nedočká

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele