2. kolo
19.08.2017 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Watford FC 0:2

Bournemouth začal sezonu prohrou, Watford remízou, a tak oba týmy chtěly v druhém kole získat tři body. Očekával se těsný zápas s velikou dávkou bojovnosti. Realita neměla daleko od očekávaní.

První polovina byla taktická bitva. Bylo vidět, že domácí kouč Eddie Howe i hostující Marco Silva připravili své týmy po taktické stránce skutečně kvalitně. Vzhledem k tomu, že Bourne i Hornets byli hodně organizovaní, neviděli jsme na začátku utkáni téměř žádné šance.

Diváci zpozorněli až v nadstaveném čase první půle, když Andre Gray z Watfordu vystřelil těsně nad břevno. Stav 0:0 po 45 minutách nebyl překvapující. Nicméně, jak čas plynul, oba týmy začaly hrát otevřeněji a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. V 58. minutě Nathaniel Chalobah z Watfordu prověřil gólmana Begoviče. Brankář z Bosny a Hercegoviny však svého bývalého spoluhráče z Chelsea v mikrosouboji pokořil.

Když se druhý poločas přiblížil ke své druhé polovině, bylo stále jasnější, že tým, který vstřelí branku jako první, pravděpodobně získá alespoň jeden bod. V 73. minutě se diváci na stadionu konečně dočkali. Letní posila Watfordu, útočník Richarlison, nekompromisně umístil odrazený balón do sítě Bournemouthu.

Oba trenéři prostřídali, hra byla mírně rozháraná, ale domácí byli statečnější. Museli útočit. Jejich zvýšená ofenzivní aktivita se však odrazila na otevřených místech v obraně. Čtyři minuty před koncem řádného hracího času skóroval Etienne Capoue. Jeho gólová střela mimo hranici malého vápna zřejmě bude patřit k ozdobám druhého kola. Tým Eddieho Howea byl na samém konci v útlumu a s výsledkem již nič nedokázal udělat.

Autor: Jakub Vaverka

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele