33. kolo
07.04.2018 16:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Crystal Palace 2:2

Fotbalisté Crystalu Palace sahali po výhře na půdě konkurenčního Bournemouthu, jenomže nakonec si domu odvážejí pouze bod po výsledku 2:2. V utkání hned dvakrát vedli, avšak soupeř vždy dokázal manko dohnat. AFC se tak v tabulce Premier League nachází na velmi solidním jedenáctém místě s osmatřiceti body a znovu udělal krok k záchraně. Naopak hosté jsou v přímém ohrožení, s jednatřiceti body jim patří sedmnáctá příčka.

Před osmnáctou sestupovou pozicí Southamptonu mají náskok tří bodů, ovšem ten disponuje dvěma ligovými duely k dobru. První poločas byl z diváckého pohledu naprosto nezajímavý, dít věci se začaly až po přestávce. Hosté se z ničeho nic prosadili ve 47. minutě, kdy se k přímému volnému kopu z dobrých dvaadvaceti metrů postavil Luka Milivojević a nádhernou ranou zakroutil balón k pravé tyči, gólman Begovič se jen proletěl vzduchem.

Od tohoto momentu Palace dokonale ožil a druhou trefu mohl přidat za dalších sedm minut. Wilfried Zaha našel krásnou kolmicí rozběhnutého van Aanholta, jenž se řítil sám směrem k brankáři Begovičovi, ale přízemní ranou z dvanácti metrů na něj nevyzrál. Po hodině hry zakončoval pravačkou po rychlém přečíslení aktivní Zaha, jeho bombu vyrazil gólman Begovič před sebe. A když hosté spálili další tutovku v 61. minutě, tak přišel trest.

Po centru z pravého křídla nabil Fraser volnému Lysu Moussetovi, jehož kroucený pokus z dvaceti metrů zapadl přesně k pravé konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Hennesseyho. Nerozhodný stav netrval ani deset minut, Crystalu vrátil vedení Zaha a napravil tak zoufalou koncovku z předchozího průběhu. Po zpětné nahrávce od Townsenda se vymotal z obležení tří hráčů a umístěnou ranou vymetl pavučiny v horním rohu.

Ani tato trefa nesrazila domácí na kolena, ti si s ubývajícím časem vytvářeli stále větší tlak a nakonec byli odměněni v 89. minutě. Hrdinou AFC se stal Joshua King, k němuž se po rohovém kopu z levé strany odrazil míč od zad Cooka, a zakončení ze tří metrů do prázdné branky už bylo lahůdkou. Ve zbývajícím průběhu se nic dalšího nestalo, londýnský klub může litovat mnoha nevyužitých příležitostí.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele