5. kolo
15.09.2017 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion 2:1

Bournemouth nakonec v těžkém duelu přehrál nováčka z Brightonu a připisuje na své konto tři body. Vítězství se však nerodilo lehce, po solidní první půli domácí vypadli z tempa a zkraje poločasu druhého po zásluze inkasovali, naštěstí nesložili zbraně a průběh střetnutí se jim podařilo otočit.

Domácí do zápasu vstoupili aktivně, vynutili si územní převahu a drtivou většinu první půle se hrálo na polovině Brightonu. Ten zahrozil v úvodních minutách akorát střelou Knockaerta, ovšem ta skončila o pár metrů mimo. Domácí odpověděli nepřesným projektilem Pugham či utěšenou střelou Danielse do středu branky. V největší šanci první půle se tak po půlhodině hry zjevil Defoe, který se na hranici vápna chytře uvolnil a jen těsně minul vzdálenější tyč.

Vstup do druhého dějství se však Bournemouthu vůbec nevydařil. Již po pěti minutách musel po rohovém kopu a hlavičce Duffyho na brankové čáře zasahovat jeden z domácích obránců. O dvě minuty později po další rozehrávce od rohového praporku dokonce Stephens nastřelil tyč.

Tato vyvedená pasáž nakonec přece jenom přinesla gól hostí - to se po centru Grosse do vzduchu pověsil March a Begovič byl bez šance. S Bournemouthem to v danou situaci vypadalo zle nedobře, domácí fotbalisté však nesložili zbraně a do utkání se vrátili parádním gólem. To Jordan Ibe parádní patičkou vysunul Surmana, který si na zem položil i jednoho ze stoperů a přízemní střelou na zadní tyč srovnal stav zápasu.

Obrat mohl o chvíli později dokonat Jordan Ibe, ovšem jeho střelu na poslední chvíli stoper Brightonu zblokoval na rohový kop. Nováček soutěže si však nakonec neodvezl ani bod. O to se postaral sedmnáct minut před koncem Defoe, jehož vysunul další parádní přihrávkou aktivní Ibe, načež si anglický forward počínal zcela chladnokrevně a křižnou ranou na zadní tyč rozhodl o osudu celého utkání.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Teoretik

3:1

Reagovat
HullCity

Další 3 body?? Samí idioti tady fakt...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele