12. kolo
21.11.2016 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Burnley FC 4:0

Nečekanou demolici nabídla pondělní dohrávka mezi West Bromwichem a Burnley. Domácí duel rozhodli už v první půli, kdy svému sokovi nasázeli hned tři branky.

Věci se daly do pohybu opravdu velmi rychle. Už v 5. minutě se West Brom ujal vedení. To centr z pravé strany Marney nešťastně přiklepl přímo k volnému Philipsovi, který nekompromisní ranou pod břevno překonal Heatona.

Burnley sice mělo optickou převahu a déle drželo míč na svých kopačkách, jenže se prakticky nedostávalo do žádných nadějných pozic. Výjimku představoval moment z úvodní desetiminutovky, kdy se po zajímavém signálu ze standardní situace a sklepnutí Vokese ocitl ve výborné šanci Hendrick, jenže ten krom Fostera přeloboval i branku domácího celku.

Po čtvrthodince hry už to s hosty vypadalo šeredně - domácí totiž sehráli parádní kontr, při kterém na polovině hřiště Rondón přiklepl míč do běhu Morrisonovi, který jej potáhl až na hranici pokutového území a podél couvajícího Bena Meeho balón uklidil přesně k bližší tyči. Heaton byl naprosto bez šance.

O chvilku později mohl být rozdíl ve skóre ještě výraznější - Heaton totiž hrůzostrašnou rozehrávkou namazal Morrisonovi, kterého ale ještě na poslední chvíli stihl rozhodit vracející se Hendrick, díky čemu záložník West Bromwiche ve vyložené šanci minul hostující svatyni. Svou chybu pak brankář Burnley vynahradil po půlhodině hry, kdy se Rondón odhodlal k zakončení z hranice pokutového území a míč krásně nasměroval do šibenice. Jistě by se jednalo o výstavní trefu, kdyby brankář hostů nevytasil parádní zákrok a ránu nevyškrábl nad břevno. Do poločasové pauzy se ale fanoušci na The Hawtorns přece jen radovali ještě jednou. To se po dalším rychlém protiútoku na levé straně uvolnil Philips, pohrál si s bránícím Lowtonem a načechral míč na zadní tyč, kde jej pohodlně do sítě uklidil nikým nehlídaný Fletcher.

Druhá část se nesla podle očekávání v daleko poklidnějším duchu. Pokud snad někdo přece jen doufal, že nováček soutěže utkání ještě zdramatizuje, tomu vzal poslední špetku naděje Salomón Rondón. Ten po hodince hry přidal čtvrtý zásah, když se po kombinaci Morrisona s Nyomem dostal ke zpětné přihrávce a s lehkým přispěním tečujícího Warda z otočky skóroval.

Ve zbývajícím průběhu se o slovo konečně také přihlásili ofenzivní hráči Burnley - nejprve se k dlouhému míči prodral Barnes, ovšem svým pokusem z hranice velkého vápna branku přestřelil, o chvíli později pak z přímého kopu Fostera protáhl Gudmundsson, nicméně skórovat se hostům nepodařilo. Naopak mohlo ještě udeřit na druhé straně - Gardnerova tečovaná střela ze 30 metrů však skončila těsně vědle, pověstného bůra se tedy diváci na The Hawtorns nedočkali. Mrzet je to ale vůbec nemusí, výhra o čtyři branky je naopak důvodem k pořádné oslavě.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

X ako vínko

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele