34. kolo
22.04.2017 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Swansea City - Stoke City 2:0

Swansea zabrala v opravdu pravý čas. Během uplynulých šesti kol získala jen jeden jediný bod, teď se jí ovšem před vlastními fanoušky podařilo skolit Stoke City, které naopak prohrálo už popáté z šesti minulých zápasů. Do vedení dostal domácí Fernando Llorente, ve druhém poločase pak přidal ještě jeden přesný zásah Tom Carroll.

První poločas příliš zajímavých momentů, tedy až na jeden gól, opravdu nenabídl. Ve 2. minutě se nejprve osmělil Sigurdsson, mířil ovšem mimo, a pak si islandský záložník vzal na starost, ostatně jako ve většině případů, rohový kop, svým centrem našel Llorenteho, jenž hlavičkou z brankového území usměrnil míč ke vzdálenější tyči.

Stoke City vyslalo vůbec nějaký střelecký pokus na bránu až po půlhodině hry, do opravdu hodně slušné příležitosti se propracoval Berahino, jenže vyrovnání odmítl, neboť pálil jen vedle. V nastavení si domácí Berahina rovněž ne úplně dobře pohlídali, hlavou z blízkosti však nyní trefil jen rukavice připraveného gólmana Fabiaňského.

Zkraje druhého dějství se hlavou snažil prosadit Fernández, každopádně po rohovém kopu nechal pouze vyniknout brankáře Butlanda. O pár chvil později na druhé straně zakončoval Crouch, Fabiaňski si ale proti němu počínal tak, jak potřeboval. Asi klíčová chvíle utkání přišla na řadu dvacet jedna minut před koncem.

Shaqiriho v pokutovém území fauloval zezadu Fernández, sudí Oliver sice chvilku přemýšlet, zda nařídit pokutový kop, a nakonec ukázal na bílý puntík. Jenže Arnautovic jako exekutor totálně selhal a svou dělovku umístil jen vysoko nad břevno. A naopak jen o pár chvil později naopak na druhé straně navýšila Swansea vedení.

Ayew přihrál do středu pole na Carrolla, ten si narovnal balón na levačku a výstavní střelu, jejíž trajektorie trošku porušovala fyzikální zákony, poslal nádherně do šibenice. V 73. minutě se Carroll probíjel do další příležitosti, výtečně proti němu ale tentokráte zasáhl Butland. V závěru se snažil snížit Martins Indi, jenže po rohovém kopu minul.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele