30. kolo
02.04.2017 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Swansea City - Middlesbrough FC 0:0

Důležitý souboj o záchranu dopadl nakonec smírně. Ačkoli Swansea byla na hřišti určitě aktivnějším týmem, své šance proměnit nedokázala, a i nadále v tabulce okupuje vachrlatou sedmnáctou pozici. Middlesbrough povětšinou tahalo za kratší konec, především směrem dopředu opět potvrdilo, že v téhle oblasti má rozhodně na čem pracovat.

The Swans před vlastními fanoušky vyhráli už třikrát v řadě a nemínili svou dobrou sérii přerušovat proti soupeři, který je předposlední a navíc během posledních pěti ligových utkání vsítil jen jednu branku. Byli daleko více na míči, měli k dispozici více standardek, ale kýženého úspěchu se i díky dobrému výkonu hostujícího brankáře Víctora Valdése nedočkali.

V prvním dějství si šance tvořili prakticky jen svěřenci manažera Paula Clementa. Do jakési první větší se propracoval Martin Olsson, který po pasu od Carrolla vyzkoušel svou pravačku, jeho technický pokus ovšem skončil hodně vedle brány. O něco lépe střelecky si vedl Ayew, jenže Víctor Valdés vytasil fantastický reflexivní zákrok.

Ve 24. minutě si španělský muž v rukavicích vybral jednu z mála slabších chvilek, úplně dobře si totiž nepočínal proti centru ze standardky od Sigurdssona, každopádně míč nakonec zkrotit dokázal. Asi nejvíce tak zhruba deset minut před obrátkou zahrozil Carroll, jehož výstavní dělovka z voleje minula bránu jen o malinký kousek.

V podstatě až ve druhém poločase do nějakých příležitostí propracovali také hosté. Poté, co Sigurdsson výrazněji nepřekvapil se svým zakončením Víctora Valdése, se naopak na druhé straně snažil prosadit Adama Traoré, jeho pokus ale doletěl vedle vzdálenější tyčky. A pak Álvaro Negredo nevyzrál z blízkosti na gólmana Fabiaňského.

I poslední třetina tohoto střetnutí spíše patřila Swansea. V 64. minutě Carroll předal balón Sigurdssonovi, ten vypálil ze střední vzdálenosti a tlačil svůj pokus pod břevno, výtečně si však zase vedl Víctor Valdés. Čtvrthodinku před koncem se po centru Narsingha snažil hlavou skórovat stoper Mawson, avšak mířil pouze mimo.

Hodně se v závěrečné desetiminutovce musel sudí Madley vměšovat do hry, na hřišti panovala velká nervozita, a rezultovalo z ní několik přímých volných kopů pro domácí. Jednu takovou zahrával Sigurdsson, jeho tečovaná střela však skončila nakonec v zámezí. V závěru mohlo udeřit také Boro, avšak hlavička Gestedeho nebyla přesná.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele