4. kolo
11.09.2016 17:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Swansea City - Chelsea FC 2:2

Chelsea si připisuje první ztrátu bodů v sezóně, dnes totiž na půdě Swansea remizovala pouze 2:2 a podruhé v řadě tak velšského soupeře nedokázala porazit. Conteho svěřenci byli sice lepším týmem, Labutím ale na body stačily pouze dvě střely na branku. Oba góly Blues zaznamenal znovu Diego Costa, jenž se tak dotáhl do čela tabulky střelců.

Na rozdíl od některých předchozích zápasů v této sezóně dnes celek ze Stamford Bridge svého soupeře výrazně přehrával, na vítězství to ovšem tentokrát nestačilo. Přitom to dlouho vypadalo velice slibně, v 18. minutě sice defenziva Swansea ještě dokázala odvrátit centr Branislava Ivanoviće, odražený míč ale Oscar přiťukl proti noze Costovi a ve formě hrající kanonýr z halfvoleje otevřel skóre.

O chvíli později mohl potrestat nerozhodnost v rozehrávce domácích Eden Hazard, jenž se lehce prosmýkl kolem několika soupeřů, z úhlu však výborného Fabianskeho překonat nedokázal. Z podobné pozice neuspěl ani později César Azpilicueta a v další obrovské šanci po Willianově rohu a Terryho šikovné teči selhal na zadní tyči pár metrů od branky Diego Costa. Swansea za celý poločas výrazněji zahrozili pouze jednou a to když ze střední vzdálenosti vypálil Gylfi Sigurdsson těsně vedle.

Domácím se však v rozmezí 58. až 62. minuty povedlo zčista jasna zcela obrátit vývoj celého utkání. Nejprve po rychlém brejku Thibaut Courtois neodhadl dlouhý pas Modoua Barrowa, do míče ve vlastní šestnáctce šel trochu nepochopitelně nohama napřed a jelikož byl u míče o moment později než Sigurdsson, musel sudí André Marriner odpískat pokutový kop. Nařízenou penaltu sám faulovaný bezpečně proměnil a vyrovnal.

Netrvalo to dlouho a po další individuální chybě, tentokráte Garyho Cahilla, získal míč zřejmě i za cenu drobného faulu Leroy Fer a se štěstím dostal balón přes marnou snahu Courtoise i navrátivšího Cahilla až do sítě.

Chelsea se nicméně nehodlala vzdát a okamžitě se znovu vrhla do útoku. Aktivní Hazard znovu vypíchl míč váhajícím obráncům, celou šanci ovšem včasným vyběhnutím zažehnal Lukasz Fabianski, jenž později hraničním zákrokem odzbrojil i Diega Costu. Chvilinku nato se polský brankář znovu vyznamenal, pro změnu efektní i efektivní robinzonádou proti nádherné střele Oscara.

Tlak hostů pokračoval, Oscar pálil těsně vedle, ale devět minut před koncem se přece jenom povedlo vyrovnat. Branislav Ivanović se perfektně uvolnil v šestnáctce, jeho zblokovanou ránu si našel Diego Costa a parádními nůžkami překonal Fabianskeho. Nechybělo mnoho a mohl se stát absolutním hrdinou, to jen kdyby pět minut před koncem po Hazardově individuální akci z úhlu vyzrál na domácího brankáře. Nepovedlo se, a tak se Antonio Conte musí smířit s první ztrátou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
Noustress

2:1 gol za nás Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Noustress

je to skôr blbá predtucha , že v tomto zápase minimálne dva body stratíme, prianie je samozrejme opačné

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele