29. kolo
18.03.2017 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Stoke City - Chelsea FC 1:2

Další krok k titulu učiněn. Chelsea po velkém boji udolala Stoke City 2:1 a minimálně do zítřka si bude hýčkat parádní třináctibodový náskok na čele tabulky. Houževnatý domácí tým se držel až do závěrečných minut, na Willianův přímý kop totiž zareagoval z penalty Walters. Tři minuty před koncem ale zápas rozhodl Gary Cahill.

První dějství patřilo k tomu vůbec nejošklivějšímu, co bylo v letošní sezóně při zápasech Chelsea k vidění. Ve Stoke-on-Trent byla k vidění spíš válka než fotbal, spíš cirkus než atraktivní hra. Vůbec první střelu vyprodukoval ve třinácté minutě Willian a vinou liknavého Granta byla hned gólová. Brazilský filuta překvapil gólmana Potters ranou z přímého kopu na bližší tyčku.

Po půlhodině hry se naopak blýsknul výtečným zákrokem proti střele Alonsa, což by se dalo označit za přelomový moment úvodního poločasu. Místo dvougólového vedení totiž Chelsea naopak inkasovala, u čehož hrál významnou roli i rozhodčí Anthony Taylor.

Ve třiatřicáté minutě nejprve holohlavý sudí neuznal gól Martinse Indiho pro faul Berahina na Azpilicuetu - jen o čtyři minuty později pak naopak daroval domácím penaltu za miniaturní Cahillovo přistrčení Walterse. Opakovaný záběr pak dost možná odhalil mírné šlápnutí na nohu. Sám "poškozený" pak na každý pád pokutový kop proměnil ukázkovou ránou pod břevno.

Po změně stran Chelsea ovládala hřiště, během první čtvrthodiny měla míč na kopačkách více než 70 procent času. Jenže kromě pohledných patiček Pedra s Willianem se fanoušci Blues z ničeho těšit nemohli, a tak je muselo tuze mrzet, když Marcos Alonso v pětašedesáté minutě trefil z přímého kopu břevno.

Ve druhém poločase na trávníku kraloval Bruno Martins Indi, jenž vyhrával souboj za soubojem a útočníky Chelsea prakticky k ničemu nepustil. Až do úplného závěru zahrozil jen Matić z dálky a Pedro zevnitř vápna, ale oba projektily Grant kryl. Ještě bezmocnější však byli směrem dopředu domácí, kteří ještě v osmdesáté minutě měli na kontě jediný střelecký pokus.

V poslední desetiminutovce se ale borci Marka Hughese probrali a zle Chelsea zatápěli. Courtois však nemusel řešit žádnou vážnou situaci. Tři minuty před koncem naopak znehodnotil dobrou práci Stoke Eric Pieters. Do rohového kopu Fábregase se totiž hlavou opřel Luiz a levý bek Potters míč de facto sklepnul na nohu vděčně zavěšujícího Garyho Cahilla.

Blues mohli vyhrát i vyšším rozdílem, ale Diego Costa trefil z úhlu tyč, zatímco Loftus-Cheeka skvěle zastavil Grant. Frustraci domácího celku korunoval v páté minutě nastaveného času Phil Bardsley, za zbytečný a poměrně nebezpečný skluz do Fábregase dostal druhou žlutou a tedy i červenou kartu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
Tuxedo

1:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
frederik

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
hradec

STO 1:2 CHE

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele