12. kolo
19.11.2016 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Stoke City - AFC Bournemouth 0:1

Duel dvou týmů ze středu tabulky, konkrétně dvanáctého s třináctým nabídla sobotní Premier League. Stoke City na domácím stadionu přivítalo Bournemouth a od dvacáté šesté minuto prohrávalo, když se po přímém kopu prosadil Nathan Aké.

Ten rozehrával Stanislas, Aké si na balon naskočil v pokutovém území a nikdo z domácích obránců mu nezabránil v poměrně snadném skórování. Zásluhou této standardní situace tak šli Cherries v utkání do vedení 1:0.

Střelec úvodního gólu zápasu Aké se pak ve velkém stylu ukázal o dvacet minut později, ve čtyřicáté první minutě. Tentokrát začala celá akce domácího týmu po rohovém kopu, který rozehrával Shaqiri. Na ten si naskočil Shawcross a byť překonal Federiciho, jenž střežil branku hostujícího celku, právě autor první branky Aké na brankové čáře dokázal balon odhlavičkovat pryč a tím zabránit jistému vyrovnání na 1:1.

Do poločasu tak šly oba celky za stavu 1:0 pro hosty. Domácí měli ovšem další velkou příležitost na srovnání skóre jen čtyři minuty po startu druhé půle. Po faulu hostujícího beka Francise na Bojana ukázal sudí na značku pokutového kopu, ke kterému se postavil sám poškozený. Bývalý forvard Barcelony ovšem zklamal, když míč z penalty napral pouze do břevna a výtečnou možností na to srovnat krok pohrdl.

Jelikož jiný gól už zápas Britannia Stadium nenabídl, vezou si odtamtud hráči Bournemouthu důležité tři body do tabulky, Stoke zůstává prozatím na třinácti bodech.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele