10. kolo
30.10.2016 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Southampton FC - Chelsea FC 0:2

Antonio Conte pozvolna mění Chelsea v neporazitelný stroj. I napočtvrté při pozměněném systému 3-4-3 Blues vyhráli, počtvrté o víc než gól a počtvrté bez inkasované branky. Obětí dokonale disciplinovaného týmu se tentokrát stal Southampton, jenž předtím neprohrál pětkrát v řadě a gól dostal jen na hřišti Man City. Tentokrát však Forster inkasoval po ranách z kopaček Edena Hazarda i Diega Costy.

Chelsea podle očekávání nepřijela do Southamptonu hrát vyloženě ofenzivní a otevřenou partii, ale takovou defenzivní disciplínu v úvodních minutách čekal asi málokdo. Vždyť Blues drželi chvílemi míč třeba jen 30 procent času. Nutno však říci, že jim k tomu pomohla dokonalá efektivita, jelikož Eden Hazard po přihrávce Mosese už v šesté minutě brilantně z úhlu našel skulinu mezi nohama Frasera Forstera.

A tak jsme v další pasáži utkání mohli sledovat spíše Conteho druhou - taktickou stránku. Blues trpělivě a zodpovědně bránili, defenzivní trojice (chcete-li pětice) držela Southampton mimo dosah Courtoisovy branky, který tak musel za celý zápas zasahovat všehovšudy jednou. Přízemí přímý kop Tadiće vyrazil na roh.

Záměrem italského stratéga jistě bylo vyčkávat na šanci z protiútoku - domácí tým byl však na míči velmi silný - a i ta se tak před pauzou naskytla jedna jediná. Zato však stoprocentní. Jen chvíli před odchodem do kabin Matić výtečně vybojoval balón na půli soupeře a poslal do samostatného úniku Diega Costu. Ten sice dovedl míč až do vápna, jenže v zakončení selhal a Forster balón snadno vyrazil.

Jen deset minut po změně stran už ale španělský útočník zamířil dokonale a opět se osamostatnil v tabulce střelců. Osmý gól sezóny byl zároveň první, který vstřelil zpoza šestnáctky - po přihrávce Hazarda se poměrně snadným naznačením zbavil naivně bránícího Martiny a parádní ranou na zadní tyč rozvlnil síť.

Krátce na to měl dokonce další dvě příležitosti, aby rozhodl definitivně. Další Hazardův pas prodloužil vysoko nad, zatímco po ráně Mosese a další pobídce od Hazarda volil místo střely pas na Pedra, který situaci zazdil. Forster musel zasahovat ještě dvakrát, a přestože měl v obou případech velké potíže, rány Hazarda i Mosese opět kryl.

Svěřenci Clauda Puela působili na hřišti mírně bezradně, jelikož místy až sedmičlenná obranná vozba Chelsea fungovala na jedničku. Jedině centrované míče do šestnáctky nenechaly stopery klidnými. Austin takhle hlavičkoval nad a Steven Davis při teči Luize olíznul břevno.

Southampton sice v závěru dokázal rozvlnit síť, ale gól správně nebyl uznán. Zakončující Charlie Austin se totiž v momentě přihrávky nacházel v těsném postavení mimo hru. Chelsea tak na St. Mary’s Stadium vyhrála 2:0 a vrátila se na čtvrtou příčku tabulky, pouhý bod za vedoucí trio Man City, Arsenal, Liverpool. Saints zůstávají devátí.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Pospovič

0:2

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
frederik

0:2 asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

Saints 1:2 Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám v 1-3 Costa, Moses, Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

jasanek dvojka

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
hradec

Kurz měl být na jedničce pro Chelsea, takhle si sazkovky dost pohoršili určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se jim to vrátí ve 12. kole Na Middelsbrough nevyhrají.

Reagovat
hradec

málem ale v klidku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sunakashi

Čus Pipon ;-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele