26. kolo
10.05.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Arsenal se po další výhře stále drží v boji o Ligu mistrů

Dohrávka šestadvacátého kola anglické Premier League mezi Southamptonem a londýnským Arsenalem mnoho fotbalové krásy nenabídla, ovšem druzí jmenovaní budou ze stadionu St. Mary’s odjíždět spokojení i tak. Kanonýři totiž díky trefám Alexise Sáncheze a Oliviera Girouda zvítězili 2:0 a stále si udržují malou naději na ukořistění klíčového čtvrtého místa, které zaručuje kvalifikaci do Ligy mistrů.

Na první velké pozdvižení si diváci museli počkat celých třicet minut, během nichž sice Arsenal ovládal statistiku držení míče, ovšem nic kloudného si proti pozorné defenzivě soupeře nevypracoval. Pak ovšem na druhé straně uniklo ofsajdové pasti duo Tadić, Gabbiadini a zdálo se, že průlom skóre je na spadnutí, jenže srbského záložníka zradilo zpracování a jeho útočný kolega záhy ztroskotal na vyběhnuvším Čechovi.

Pár minut nato hosty potkala další nepříjemnost. Alex Oxlade-Chamberlain, který z pozice křídelního beka stejně jako v předešlých zápasech patřil k nejlepším hráčům na hřišti, totiž s poraněným stehenním svalem musel přepustit své místo Héctoru Bellerínovi. Kanonýři od té chvíle byli horším týmem na hřišti a za poločasové skóre 0:0 vděčili Petru Čechovi, který si poradil i s fantastickou dalekonosnou ranou Nathana Redmonda.

Ani po změně stran se oba týmy dosavadní nemohoucnosti ve finální fázi nedokázaly zbavit a utkání se tak nadále přelévalo pouze od šestnáctky po šestnáctku, aniž by kterýkoli z brankářů byl v přímém ohrožení. O to větší zjevení pak byla akce Arsenalu v šedesáté minutě: Mesut Özil po Xhakově pasu vybídl perfektní kolmicí k zakončení Alexise Sáncheze, jenž ještě kličkou posadil dva hráče Saints a suverénně propálil i Frasera Forstera.

Domácí se sice poté dostali k územní převaze, ale obrana hostí i nadále zvládala všechny nebezpečné nákopy do šestnáctky spolehlivě likvidovat. Místo závěrečného tlaku navíc naděje Saints na srovnání potopil střídající Olivier Giroud. Francouzský útočník jen pár minut po nástupu na trávník těžil z výtečné souhry Özila, Alexise a Aarona Ramseyho, jenž Giroudovi přiklepl míč ke snadnému zakončení hlavou z bezprostřední blízkosti.

Arsenal tedy stejně jako v minulém kole proti Manchesteru United triumfoval v poměru 2:0, poskočil v tabulce na páté místo právě před Rudé ďábly a stále si uchovává drobnou naději na kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů. Dalším krokem k navýšení tlaku na Liverpool s Manchesterem City bude pro Kanonýry návštěva neoblíbeného Stoke City. Southampton naopak popáté v řadě nevyhrál a zůstává desátý.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nehrá sa 25.2. je odložený, kôli finále LC

Reagovat
smazaný uživatel

to je skoda...toto by Arsenalu ted pomohlo rychle zapomenout

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Wanker prodlouží

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele