37. kolo
13.05.2017 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Middlesbrough FC - Southampton FC 1:2

Série tří zápasů bez gólu a pěti bez vítězství je u konce. Southampton se před dohrávkou 28. kola naladil vítězstvím na půdě Middlesbrough, které si minimálně na rok naposledy zahrálo domácí prvoligové utkání.

Poslední ligový děj na stadionu, před kterým stojí socha Wilfreda Manniona, jenž by za tři dny oslavil 99. narozeniny, neprobíhal zrovna ve stylu parádní rozlučky s věrnými diváky. Zatímco si hosté v poklidu přihrávali mezi zadní a záložní řadou, domácí se jen marně snažili ohrozit Forstera.

Na dlouho jedinou zajímavou situací tak byl nezaviněný pád Jérémyho Pieda v jeho vlastním pokutovém území, po němž mu chvíli trvalo, než se znovu vrátil na nohy. Po přestupu z francouzského Nice si hned při svém debutu poranil kolenní vazy a na další možnost čekal až dodnes. Na moment se pak zdálo, že se ze hřiště odpotácí už po dvaceti minutách.

Až v samém závěru první půle se pak konečně hosté odhodlali jít si pro tři body. Ve 38. minutě vyslal Yoshida vůbec první střelu mezi tři tyče, čtyři minuty poté už Jay Rodriguéz slavil první zásah, když po centru Longa utaženým volejem překvapil Guzana střelou doprostřed branky.

Soton i v druhém poločase pokračoval ve své uspávající hře, která v 56. minutě dolehla na Chamberse, který se zapomněl za zbytkem obrany a dovolil tak přihrávku na Redmonda, zapomenutého na levé straně vápna. Ten si přes svůj vstup do utkání až po změně stran počínal na výsost chladnokrevně, když nechal přeběhnout dva obránce a poté zamířil nechytatelně do vzdálenější šibenice.

Zjevně rozladěný Guzan se brzy poté hloupě přitížil, když zbytečně vyběhl proti Longovi a kromě vlastního spoluhráče složil k zemi i třicetiletého forvarda. Ten se jal k exekuci sám a prudkou ranou sotva lízl břevno jinak bezmocného brankáře. Brzy poté se opět dostal k nebezpečí nikým nehlídaný Redmond, pár kroků od branky však mířil do zhruba stejných míst jako Long.

Ač se tak jevilo zcela nepravděpodobné, že by se domácí pokusili o drama, přišel velký moment Patricka Bamforda. Po dvanácti minutách na hřišti se k rohovému kopu postavil Viktor Fischer a usadil balón přesně na hlavu třiadvacetiletého útočníka, který svým úsměvem ještě desítky vteřin poté dokazoval svou radost z premiérového gólu v Premier League. Bamford se tak trefil prvně po 760 dnech.

Až na začátku nastaveného času se ovšem dostali hráči Boro k šanci na vyrovnání, Chambersovu ránu zpoza šestnáctky však parádně kryl Forster. Diváci se nicméně i tak projevili skvěle a hráče vyprovodili hlasitým potleskem.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

+2,5 - 2:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele