2. kolo
19.08.2016 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Southampton FC 2:0

Dva zápasy, dvě výhry, vstup Josého Mourinha do angažmá v Manchesteru United nemohl být lepší. To samé se dá říct i o Zlatanu Ibrahimovićovi, který svůj gólový účet u Rudých ďáblů zatížil o další dvě branky a navazuje na svou úchvatnou ligovou bilanci v PSG. Southampton lídrovi Premier League nenadělal prakticky žádné problémy, jediný gól dal Tadić z ofsajdu.

Parádní kompletní debut má za sebou Paul Pogba, který se sice mezi střelce nezapsal, ale na hrací ploše byl dost možná vůbec nejlepší. Byl to právě on, kdo měl na svědomí první střelu na branku. Ve třinácté minutě dostal do vápna míč od Ibrahimoviće a přes nohu Cédrica prověřil Forstera na bližší tyči.

Střední pasáž prvního poločasu patřila Southamptonu. Po čtvrthodině hry a centru Targetta měl dobrou palebnou pozici Tadić, ale jeho volej se od tribun na Old Trafford dočkal jen výsměšného povyku. Zajímavě vyhlížela i akce vedená Redmondem, jenže jeho balón před branku byl na Tadiće až příliš prudký. O deset minut později pálil z otočky těsně vedle Shane Long.

Tím ovšem do velké míry jejich ofenzivní snažení skončilo. Manchester začal hru mnohem lépe kontrolovat, a přestože Saints drželi míč častěji na kopačkách, s výjimkou jednoho úniku Longa se již nedostal do výrazných příležitostí.

Ty měl dnes na starosti především jeden muž. Zlatan Ibrahimović. Švédský král poprvé akrobaticky zastříhal s blížící se půlhodinou a Virgil van Dijk měl štěstí, že si ze souboje neodnesl příslušnou ozdobu na tváři. Podle sudího však byla situace v pořádku a v ochozech to jen zašumělo, když balón prosvištěl kolem zadní tyče.

V šestatřicáté minutě ale už i Fraser Forster poznal jeho "hněv" a ani on nedokázal s jeho střeleckými schopnostmi pranic nadělat. Rooneyho centr dosedl přímo na Ibrahimovićovu hlavu a kromě míče od něj odlétl i bránící José Fonte.

Krátce po změně stran se Southampton málem vrátil do zápasu, jen tři minutky po obrátce totiž Dušan Tadić hlavou taktéž rozvlnil síť - jenže v momentě přihrávky se nacházel v postavení mimo hru. A prakticky z protiútoku opět domácí udeřili. Clasie totiž ve vápně hloupě srazil Shawa a kopala se penalta. Té se opět chopil Zlatan a třetím gólem v Premier League si upevnil místo v čele tabulky střelců.

Pak už to byl zápas jednoho týmu. Pogba, Martial, Rooney a Ibrahimović předváděli objektivně skvělý fotbal a především francouzský debutant měl prsty v ohromném množství nebezpečných situací. Byl to však Rooney, kdo vysunul do samostatného úniku Martiala a zastavovat ho musel až Van Dijk. V dalším útoku pálil Pogba, z výtečné pozice nicméně branku minul.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tu tipujem tak 3:0 Debut si odbije Pogba a mám tušáka že pri svojej premiére aj skóruje :P

Reagovat
adoxx

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

dvakrát sa tam vyhralo za sebou, takže tentoraz tomu neverím (ale by to bolo super)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Ibra,Rashford

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

3:1 cesta za titulem pokračuje

Reagovat
Kuba94

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

věřím že ibra se bude chtít doma ukázat a bude řádit, je na čase zlomit špatnou bilanci stímto týmem

Reagovat
Bellgarion

nejaky stream pls?

Reagovat
Noustress

som myslel, že Murko nepočítá s Matom a on ho zatial dal zakaždým do základu

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem si myslel, že mata bude ten první kdo odejde po zkušenostech z chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele