28. kolo
11.03.2017 16:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Swansea City 2:1

Důležitý souboj o záchranu daleko lépe zvládli hráči Hullu, kteří potvrdili, že na Swansea se jim poslední dobou daří, porazili svého soka už počtvrté za sebou, a vrátili se do reálného soupeření o prvoligovou příslušnost. Velšský celek nejenže lituje utrpěné porážky, ale rovněž zraněného španělského dua Ángel Rangel a Fernando Llorente.

Bylo už od začátku vidět, že žádný z týmů nechce hlavně prohrát. Ne že by se oba nesnažily útočit, jednoduše však byly vidět nepřesnosti, způsobené asi občasnou nervozitou, a opatrností se zprvu vůbec nešetřilo. Především na první poločas tohle hodnocení perfektně sedí. Dá se říci, že ten toho opravdu moc nenabídl.

Tu největší možnost první pětačtyřicetiminutovky spálil už v 9. minutě Routledge, který se po Sigurdssonově přihrávce dostal do blízkosti Jakupovice, nicméně domácí brankář dokázal zasáhnout. Na druhé straně mohl devět minut před přestávkou skórovat stále aktivní a nebezpečný Grosicki, nepovedené zakončení však skončilo u gólmana Fabiaňského.

Druhá půle byla určitě o dost zajímavější. Nejprve se snažil zpoza vápna přesně zacílit Huddlestone, ani tenhle pokus však neměl potřebné parametry tak, aby výrazněji ohrozil Fabiaňského. V 54. minutě znovu, už podruhé v utkání, selhal v koncovce Routledge, jenž z vyložené pozice pálil trestuhodně nad bránu.

Poté, co se neujala ani střela z přímého kopu od Sigurdssona, kterou Jakupovic u tyčky bravurně zlikvidoval, začal najednou otěže utkání přebírat Hull. Vlastně ve chvíli, kdy na hřiště přišel z lavičky Niasse, pozdější hrdina Tygrů. V 64. minutě se v šanci objevil Grosicki, z těžkého úhlu však jeho pokus směřující do brány zastavil bek Jordi Amat.

O pět minut později se již domácí dočkali úvodní trefy. Hernández na hranici ofsajdu uvolnil svou parádní přihrávkou Niasseho, který po krátkém sólu zamířil podél vyběhnuvšího Fabiaňského. A v 78. minutě se Niasse prosadil podruhé, to když snadno zužitkoval centr zprava od Elmohamadyho, jenž trošku překvapivě propadl až k němu.

Niasse nebyl přitom daleko od hattricku. Grosicki mu čtyři minuty před koncem přihrál do šestnáctky, Senegalec si narovnal balón na pravačku, ovšem tentokráte ho usměrnil pouze mimo. Swansea snížila v nastavení z ničeho nic, Mawson hlavičkou zužitkoval standardku zahrávanou Sigurdssonem, více toho ovšem hosté už nestihli.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude velmi zajímavý a napjatý souboj týmu na spodu tabulky, pokud Hull nebude dělat zbytečné chyby mohl by i urvat ten bod. Ovšem pokud tento pro něj důležitý zápas prohraje ,šance na udržení budou velmi malé.

Reagovat
HullCity

Tohle se už prostě musí vyhrát,jinak nic jiného jak sestup nás nečeká...2:1!!

Jakupovič-Elabdellaoui,Ranocchia,Maguire,Robertson-Grosicki,Huddlestone,N´Diaye,Clucas-Markovič-Hernandez.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně ti to vyšlo

Reagovat
HullCity

Pěkně mi to vyšlo,ale to,co jsme předváděli v posledních minutách mě celkem štve,ještě z toho mohla být remíza.Ještě 16 bodů z 10 zápasů a máme klid...zní to jednoduše,ale třeba příští kolo proti Evertonu nečekám ani bod.Jen mě mrzí,že proti nim nemůže hrát Niasse,ten by těm šaškům ukázal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele