9. kolo
22.10.2016 16:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Stoke City 0:2

Stoke potvrdilo vzestup své formy i proti Hullu, který na jeho stadionu 0:2 zásluhou dvou výstavních tref Xherdana Shaqiriho. Švýcarský ofenzivní hráč opět předvedl, že patří k rozdílovým hráčům a na jeho výkon v dnešním zápase budou ve Staffordshire ještě dlouho vzpomínat.

Rodák z Kosova se poprvé zastřeloval již v samém úvodu utkání, branku ale ještě minul. Svůj první zásah si schoval až na 26. minutu. Shaqiri si zpracoval odražený míč, "po robbenovsku" si ho navedl do středu na levačku a pak utěšenou ranou do levého horního rohu otevřel skóre. David Marshall plachtil vzduchem marně a čerstvě pětadvacetiletý fotbalista si připsal teprve druhou branku v letošním ročníku.

Hull sice do aktuální sezóny vstoupil velice nadějně, v poslední době se mu však vůbec nedaří a svůj zmar prezentoval i dnes. Lee Grant dnes v brance příliš práce neměl a připsal si tak druhé čisté konto ze čtyř zápasů, které dosud v Premier League za Potters odchytal.

Zato jeho protějšek Marshall se musel mít na pozoru a několikrát své spoluhráče podržel. Jako třeba ve 28. minutě proti Arnautovićovi, jenž se na něj řítil sám po krásném dalekonosném pasu, rakouský forward ale skotského gólmana nepřekonal.

Tigers podruhé inkasovali až v 50. minutě. Curtis Davies dvacet metrů od brány fauloval Shaqiriho, ten se sám postavil k volnému přímému kopu a parádní střelou přes zeď zvýšil na 0:2. Někdejší hráč Bayernu Mnichov si potom mohl připsat i asistenci, to by ovšem Marko Arnautović po další výborné dlouhé přihrávce musel z úhlu vyzrát na skvělého Marshalla.

Hull se sice v závěru snažil ještě duel zdramatizovat, ani aktivní Abel Hernández, jenž na trávník přišel v 55. minutě a hru rozhodně oživil, se však nedokázal prosadit a proto si Stoke na Britannia Stadium odváží cenné tři body.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

0:1

Reagovat
Pospovič

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HullCity

Phelanovi by asi prospělo kdyby byl pořád dočasným trenérem,protože tehdy se od něj moc nečekalo,ale teď,když je konečně manažerem,tak začne dělat hovadiny v podobě základní sestavy Keana,místo dvou reprezentantů,které nechá dokonce sedět na lavičce!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele