28. kolo
11.03.2017 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Everton FC - West Bromwich Albion 3:0

Everton potvrdil úlohu favorita proti West Bromwichi Albion a v domácím prostředí ho zdolal bez větších potíží 3:0. V tabulce Premier League tak oživil šanci na evropské poháry a na sedmém místě si právě před svým sobotním protivníkem vytvořil už sedmibodový náskok. O vítězství rozhodl v prvním dějství dvěma brankami a úspěch korunoval zhruba deset minut před koncem, kdy se pojedenadvacáté v tomto ročníku prosadil Romelu Lukaku.

Třiadvacetiletý belgický útočník poprvé zahrozil po čtvrthodině hry, kdy obdržel krásnou kolmici do pokutového území a pak mířil z dvanácti metrů po zemi ke vzdálenější konstrukci, kterou minul vskutku jen o centimetry. Ve 37. minutě se po nahrávce od Schneiderlina opřel do balónu ze střední distance Barkley a pravý horní růžek těsně netrefil. Ihned na to nebezpečně vystřelil Chadli a brankáři Roblesovi tato skákavá rána nadělala velké problémy.

Domácí favorit se dostal do vedení ve 39. minutě, prosadil se Kevin Mirallas. Lukaku vybídl ke střele z hranice pokutového území Barkleyho, jehož bombu ještě vyrazil brankář Foster. K dorážce se však dostal právě Mirallas a ten ze sedmi metrů nekompromisně propálil bezmocného hostujícího strážce. Ještě do poločas zvyšoval náskok FC Morgan Schneiderlin, jenž zaznamenal letošní premiérovou trefu v dresu Evertonu.

Sedmadvacetiletý záložník využil skvělé práce od Lukaka a po jeho nezištné nahrávce přetlačil Livermora, z pravé strany pak chladnokrevně zakončil přímo k levé tyči. Druhý poločas začal v hodně opatrném tempu, po hodině hry mohl pojistit vedení domácího celku Barkley. Po přihrávce z levé strany od Mirallase vypálil tvrdě z rohu pokutového území Barkley a trefil boční síť, Foster zůstal zkoprněle stát na brankové čáře.

Liverpolský klub přeci jen přidal třetí gól v 82. minutě. Vedení o dva góly v tabulce střelců celé Premier League si vytvořil Lukaku, když si v brankovém území udělal prostor k hlavičce po pasu Barkleyho a zblízka překonal bezmocného gólmana W.B.A. V nastaveném čase byl hodně blízko ke čtvrtému gólu pro Everton střídající Gueye, jenž ze sedmnácti metrů trefil bližší tyč, svěřence trenéra Ronalda Koemana tento moment však příliš mrzet nemusel.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

V poslední době spolu oba týmy hráli vyrovnaně a oba jsou na pozicích v horní půlce ale myslím že stejně jako v prvním zápase bude úspěšnější Everton.

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň něco jsem tipl dobře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele