12. kolo
19.11.2016 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton FC - Swansea City 1:1

První velkou šanci měli v zápase Evertonu se Swansea hosté. Ve dvacáté minutě rozehrával Sigurdsson přímý volný kop a jeho střela mířila k pravé tyči Stekelenburgovy branky. Holandský gólman však prokázal své kvality a svůj tým v tu chvíli podržel, takže stav zůstával bezbrankový.

O minutu později byl stejný hráč aktivní stejně, když centroval do vápna, kde vybídl ke skórování Amata, ten ale branku Evertonu netrefil a hráči Swansea na úspěšný zásah do sítě domácích nadále čekali.

 Gylfi Sigurdsson se nakonec kýženého úspěchu přeci jen dočkal. Musel si však počkat na čtyřicátou minutu, kde byl ve vápně poslán k zemi Jagielkou a sudí odpískal k nelibosti domácích hráčů i fanoušků pokutový kop ve prospěch hostí.

Míč si na puntík znamenající penaltu položil pochopitelně i proti všem nepsaným zvyklostem a doporučením sám poškozený a nekompromisní ranou na opačnou stranu, než kam skákal Maarten Stekelenburg, poslal Swansea do zaslouženého vedení.

Do kabin se šlo za stavu 0:1, což platilo téměř celý druhý poločas. O všechny tři body, se kterými mohli hráči Swansea vyrazit vstříc domovu, je však v osmdesáté deváté minutě připravil Coleman, jenž hlavou překonal Fabianského a vyrovnal na konečných 1:1.

V zajímavém zápase plném šancí jsme tak viděli na každém straně po gólu a nakonec asi si spravedlivou remízu 1:1, Everton je tedy v lize sedmý a Swansea po výhře Sunderlandu u dna tabulky.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele