14. kolo
04.12.2016 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton FC - Manchester United 1:1

Remíza, která nehraje do karet ani jednomu týmu. Tak by se dal suše charakterizovat výsledek nedělního duelu mezi Evertonem a Manchesterem United, který mnoho fotbalové krásy vskutku nepobral.

Prakticky celou první půli mohli diváci sledovat pořádný boj společně s kupou nepřesností na obou stranách. Daleko zajímavější než fotbalové kousky tak v úvodu byly agresivní zákroky, kterých se dopustili hráči na obou stranách.

Nejprve si na jednoho z hostů pořádně vyšlápl Gareth Barry, sudí Oliver to ale poněkud překvapivě vyřešil jen ústní domluvou. To na druhé straně se pořádně odvázal Rojo, který předvedl ukázkový skluz s nataženýma nohama vpřed, kterým div že Gueyemu závažně neublížil. Argentinský stoper se tak naprosto bez okolků měl jít předčasně sprchovat, nicméně hlavní rozhodčí k mírnému údivu domácích vytáhl pouze kartón žluté barvy.

Když už to vypadalo, že se v prvním poločase nedočkáme přesné střely na branku, vzal osud do svých rukou brankář Stekelenburg. Ten se naprosto nesmyslně rozhodl vyběhnout na dlouhý pas Martiala, ačkoliv měl k balónu mnohem dále než Zlatan Ibrahimovič, kterého navíc poctivě stíhal stoper Funes Mori. Švédský internacionál nabízenou možností nepohrdl, z prvního doteku brankáře Evertonu přehodil a míč poslal nejprve o břevno a následně i o tyč za brankovou čáru.

Po přestávce se přítomným divákům ulevilo, jelikož se v Goodison Parku konečně začal hrát fotbal. O slovo se přihlásili i domácí fotbalisté, když se po kombinaci s Lukakem dostal do výhodné pozice Mirallas, jeho utěšenou ránu však dokázal De Gea vyrazit na rohový kop. Na druhé straně mohl jít Manchester do trháku - po rychlé kombinaci přišel centr Carricka, který na zadní tyči propadl až k Herrerovi, který střelou z voleje orazítkoval spojnici.

Závěrečná pasáž však patřila Evertonu, kterému se svého soka podařilo dostat pod tlak. Vše odstartoval čtvrthodinky před koncem povedenou střelou ze střední vzdálenosti Gueye, kterou dokázal s obtížemi zlikvidovat hostující brankář. Následně se po centru zprava dostal k hlavičce Valencia, jenže mířil jen do míst, kde stál připravený De Gea.

Čtyři minuty před koncem pak přišla individuální chyba, která United připravila o dva body. Ve vápně se zjevil osamocený Gueye, ke kterému okamžitě přispěchal Fellaini. Svůj pohyb ale neubrzdil a hráče Evertonu trefil svým kolenem - rozhodčí bez váhání nařídil penaltu. K té se postavil Baines a bez lítosti srovnal na konečných 1:1

Autor: Víťa Srp

Komentáře (13)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
Krony

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Hardwell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
PropanbutanovaBomba

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:7

Reagovat
xfox88

co sa to udialo???

Reagovat
smazaný uživatel

Květák to M.UTD. pěkně zazdil

Reagovat
smazaný uživatel

Neohrabaný kopyto byl bohužel vždycky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zmrd Fellaini měl 100 zápas v našem dresu,pevně věřím že to byl jeho poslední.To střapaté hovado tam namá co dělat.Kazí,škodí přivádí lidi k šílenství.Bičem ho vypráskat s Old Trafford.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele