35. kolo
30.04.2017 15:05 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Chelsea FC 0:3

Chelsea udělala obrovský krok k zisku vysněného titulu. V závěru sezóny měla pouze jeden ryze obtížný zápas - a na hřišti Evertonu se s ním popasovala dokonale. Opatrný zápas odšpuntoval až po hodině hry úžasným gólem Pedro, následující minuty už byly představením hodným budoucího šampiona Premier League. Hladkou výhru 3:0 pečetili Gary Cahill a střídající Willian.

Před Tottenhamem je nyní v derby velmi těžký úkol, aktuálně totiž ztrácí na lídra tabulky sedm bodů. Už ve druhé minutě přitom snadno mohl vést Everton, mladík Calvert-Lewin ale trefil z ostrého úhlu tyč a následnou dorážku Lukakua skvěle zblokoval Gary Cahill.

První poločas byl opatrnější a kromě divoké pasáže po dvacáté minutě se toho příliš mnoho nedělo. Až pak Matić pronikl přes čtyři hráče a dokázal i vypálit, mířil ale doprostřed. Hned za minutu se Lukaku chopil odraženého míče a bez okolků jej poslal na bránu, tu však těsně minul. Největší šanci měl nicméně za pár dalších desítek sekund Diego Costa. Krásný míč za obranu si i přes Jagielkovo bránění zpracoval, jenže pak se do letící meruny opřel takovou silou, že ji snad museli lovit v řece Mersey.

Krátce po změně stran byl blízko gólu Diego Costa, po nacvičeném signálu při rohovém kopu byl sám na zadní tyči, ale na Mosesův střílený centr těsně nedosáhl. Jinak se zápas odehrával povětšinou uprostřed pole, kde dominovali Davies s Gueyem. Druhý jmenovaný především ve druhém dějství zcela vymazal Hazarda, na kterého hrál po Herrerově vzoru těsnou osobku.

Možná i proto se po hodině hry uvolnila trocha prostoru pro Pedra, který před vápnem převzal přihrávku od Matiće, dal si balón na levačku a fantasticky vymetl šibenici. Od toho momentu se zápas pochopitelně více otevřel, ale Chelsea si vedení poctivě hlídala. V defenzivě Cahill a spol. kralovali a Thibaut Courtois neměl potíže udržet poprvé po 11 zápasech čisté konto.

Blues navíc přidali ještě další dvě branky. Hazardův přízemní přímák vyrazil Stekelenburg jen do Garyho Cahilla a míč skončil v brance. V závěru se pak blýskli dva náhradníci - skvělý Fábregas našel zadovkou ve vápně Williana a ten uklízel do poloodkryté svatyně.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hradec

EVE 1:3 CHE

Reagovat
frederik

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak prvni gol dal Pedro a ne Moses ! Dík

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci to daji 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tady asi hosté 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

s Lukaku si poradíme 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele