1. kolo
15.08.2016 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - West Ham United 2:1

Až dvě minuty před koncem nadělil Diego Costa novému manažerovi Chelsea Antoniovi Contemu vítězný debut. O to byl však sladší. Blues byli v malém londýnském derby drtivou většinu zápasu jasně lepší, ale na proměněnou penaltu Hazarda dokázal čtvrt hodiny před koncem zareagovat Collins. Kontroverzní Španěl však parádní střelou strhl vítězství zaslouženě na stranu domácích.

West Ham měl v prvních minutách míč častěji na kopačkách a opticky byl aktivnější, ale do prvních příležitostí se dostali domácí, kteří pak už otěže duelu až na drobné výjimky nepustili. Oscarovu patičku využil nebývale aktivní Ivanović, jenž se dostal i k nebezpečné střele - Adrián tak po jedenácti minutách hry poprvé vážně zasahoval u své bližší tyče.

Krátce nato si Oscar toužil vykoledovat pokutový kop, ale při kontaktu s Reidem se k zemi poroučel až příliš okatě. Byť se pokutový kop dal pískat, píšťalka sudího Taylora nejspíš správně mlčela. Potichu byli i střelci Chelsea; Hazardova technická rána za tyčku nezapadla, zatímco Diego Costa pálil těsně nad. Willianův přímý kop pak zpod břevna vyrazil Adrián.

Domácí fanoušci se však dočkali ihned po změně stran. Modří vlétli na trávník, Costovu střelu Adrián vyrazil, ale Antonio posléze zachyboval a srazil ve vápně Azpilicuetu. Tentokrát už byla odměněna desítkou, míč si vzal Eden Hazard a nekompromisní ranou pod břevno otevřel skóre.

Po hodině hry zafungovala většina ofenzivy Blues. Hazard vybojoval míč ve středu pole, Oscar poslal míč Willianovi a na něj zbyla většina práce. Na hranici si však poradil znamenitě a jeho přízemní ránu musel Adrián velmi hbitě vyrážet. Chelsea měla i štěstí, třeba v 67. minutě měl být vyloučen Diego Costa, když už s jedním žlutým kartonkem na kontě hrubě zajel do nejistého Adriána.

Čtvrt hodiny se štěstěna usmála naopak na Kladiváře, jejichž útočná potence byla takřka stoprocentní. James Collins totiž po rohovém kopu vypálil na Courtoise vůbec první střelu mezi tři tyče - a hned byla gólová. Domácí byli opaření a dobrých deset minut zmizeli z hrací plochy.

Nakonec se však dočkali zaslouženého gólu, díky němuž si italský manažer Antonio Conte užil vítězný debut. Matićův nákop prodloužil střídající Batshuayi a zbytek práce odvedl Diego Costa. Hvězdu předchozích okamžiků Jamese Collinse nechytal nepřipraveného a nabídnutý prostor za vápnem využil k dokonale přesné střele k tyči.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
freakmarena19

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

sorry

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kladivari zrovna nejsou moc v kondici takže věřím ze dostaneme jen jeden gól. 3:1 nazdar. První gól (whu)

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 chelsea

Reagovat
adoxx

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

HD stream by bodol, no že dajte mi sem odkaz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele