38. kolo
21.05.2017 16:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - West Ham United 1:2

V duelu dvou týmů z dolní poloviny tabulky mezi Burnley a West Hamem zvítězili hostující Kladiváři, kteří se tak v tabulce lehce posunuli na konečné jedenácté místo. Naopak Clarets po dnešním špatném výkonu klesli na konečnou šestnáctkou příčku.

Úvod utkání mnoho fotbalové krásy nenabídl a zápasu pomohl až gól z 23. minuty, kdy se prosadil domácí Sam Vokes. Hlavní útočná hrozba Burnley si naběhla na přízemní centr Andreho Graye a z malého vápna překonala bezmocného brankáře Adriána.

Jenže domácím vedení vydrželo pouhé čtyři minuty. Přihrávku Fernandese André Ayew efektní i efektivní patičkou posunul mezi obránci na Sofiana Feghouliho a ten křížnou střelou na zadní tyč nedal Heatonovi nárok zasáhnout. Clarets mohl těsný náskok ještě v první půli vrátit Andre Gray, avšak jeho drobná teč po Braddyho centru nasměrovala míč těsně vedle brány.

Rozhodující gól padl až v pozdější fázi druhého poločasu. Fernandesovu dělovku ještě Tom Heaton vyrazil na břevno, odražený míč ale už neměl problém hlavou dorazit do odkryté brány André Ayew. West Ham poté mohl ještě svůj náskok několikrát navýšit, blízko gólu byl například šest minut před koncem Manuel Lanzini, jeho přímý kop se ovšem mezi tři tyče nevešel.

Na Turf Moor navzdory dnešní porážce může se sezónou panovat spokojenost, cíl - záchrana - byl splněn. Naopak West Ham by se v tabulce určitě rád viděl výše a do příštího ročníku toho bude muset hodně zlepšit, aby zabojoval o vysněné pohárové příčky.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
OnlyWHU

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnlyWHU

Klobouk dolů před výkonem v sestavě bez půlky manšaftu. Zasloužená výhra fotbalově vyspělejšího týmu. Solidní satisfakce pro věrný fandy za některý zápasy. po hrůzyplným začátku, hezká tečka. Základní sestavu bych uchoval pro příští ročník. Ten ale musí být lepší!!!! COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Shrnul jsi to hezky.Jenom bych dodal,ze je treba sehnat poradnyho utocnika-strelce+stredniho zaloznika,kterej tvori hru.Obrana vypada docela solidne.Budem se tesit na dalsi sezonu COYI

Reagovat
smazaný uživatel

Utocniky to chce minimalne dva a provereny, ne zase podobny divadlo za 20 mega jako je A.Ayew. Pak to chce pravyho obrance, mladej Sam Byram to tam cely sam neulita a kdyz se zrani tak je zase pruser. Jeste dneska me sere, ze prodali za 10 mega Tompkinse, hral u nas od mala a kvalitu ma. Stredniho zaloznika to chce a nejakyho kreativniho co dokaze podrzet balon a rozehrat. A jako posledni jednoho mladyho obrance do stredu, sice tam mame lidi, ale vetsina z nich je celkem "pomala".

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec ta letošní sezóna dopadla ještě docela dobře. Bude třeba zapomenout na neúspěchy, přes léto udělat pár změn v kádru a příští rok vzhůru do boje o TOP 6. COYI!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele