11. kolo
05.11.2016 16:00 CET
3 : 2
(2:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Crystal Palace 3:2

Čtvrtou porážku v řadě si na své konto připisuje Crystal Palace, který na půdě Burnley po nervydrásajícím dramatu nakonec nevyválčil ani bod, přestože by si ho za dnešní výkon určitě zasloužil. Clarets naopak navázali na dobrou formu a bodovali potřetí v řadě, vítězství zajistil až v 94. minutě Ashley Barnes.

Svěřenci trenéra Seana Dycheho vstoupili do utkání jako z říše snů a vedení se ujali v době, kdy ještě neuběhlo ani sto dvacet vteřin hracího času. Přetažený centr Johanna Gudmundssona si na zadní tyči našel obránce Matt Lowton, jehož střelu se sice brankář Mandanda společně se Scottem Dannem na brankové čáře snažili zpacifikovat, Sam Vokes ale přes veškerou jejich snahu propasíroval míč do sítě.

Následně se potvrdilo známé pravidlo "nedáš, dostaneš". Ve 14. minutě totiž nejprve obrovskou šanci Wilfired Zahy bravurně zneškodnil Tom Heaton, načež Sam Vokes perfektní průnikovou přihrávkou vyslal do úniku Gudmundssona a islandský záložník ranou zpoza vápna překonal Mandandu. Zkušený Francouz sice balón dokázal ztlumit, kulatý nesmysl však přece jenom doskákal za brankovou čáru.

Hráči Crystalu Palace se ale ve druhém poločase zmohli na vyrovnání. Nejprve si na výborný přízemní centr Wilfrieda Zahy naběhl Connor Wickham a nekompromisní dělovkou pod břevno snížil, načež za dalších dvacet minut hlavní rozhodčí Anthony Taylor nařídil za ruku Lowtona v šestnáctce pokutový kop, z nějž s chladnokrevně srovnal Christian Benteke.

Na Turf Moor se dnes ovšem přece jen slavili tři body. Hrdinou se stal Ashley Barnes, jenž na hřiště přišel až v 86. minutě. Sedmadvacetiletý forward byl společně s dnes výborně hrajícím Gudmundssonem základním pilířem excelentního protiútoku Burnley, na jehož konci právě Barnes zblízka rozradostnil zaplněný stadion a uzavřel na konečných 3:2.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nooo,plichta jaká přichází jednou do měsíce,to je paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 CP by už měly začít sbírat body se slabšíma

Reagovat
hradec

Burnley FC 1:2 Crystal Palace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele