23. kolo
31.01.2017 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Arsenal proti Watfordu nečekaně selhal a prohrál 2:1

Střetnutí Arsenalu s Watfodem měl být pro domácího favorita jen snadný zápas před velkým testem v boji o titul na Stamford Bridge, ovšem místo toho jsou Kanonýři ve znevýhodněné pozici ještě před víkendem. Watford totiž stejně jako loni v FA Cupu na Emirates Stadium překvapil a vypracoval si brzké dvoubrankové vedení, které mu navzdory snížení Alexe Iwobiho přineslo velecenné vítězství 2:1.

Jednoznačným favoritem zápasu byl sice Arsenal, ovšem první poločas patřil bezesporu hostům. Watford na soupeře vyrukoval s aktivním napadáním, a zatímco Heurelho Gomes nemusel předvést jediný zákrok, Petr Čech musel hned během úvodní čtvrthodiny dokonce dvakrát lovit míč ze sítě. Nejprve si cestu za záda českého brankáře proklestila rána Younese Kaboula, kterou nešikovně tečoval Aaron Ramsey do Čechova protipohybu. Ještě hůře bylo pro Kanonýry tři minuty nato, když dravý průnik Etienna Capoueho sice Čech dokázal zneškodnit, jenže odražený míč již Troy Deeney s přehledem přetavil v druhý gól zápasu.

Aby toho pro smolaře večera Ramseyho nebylo málo, musel záhy odejít ze hřiště kvůli svalovému zranění a potíže Arsenalu ve středu zálohy se při absencích Cazorly, Xhaky a Elnenyho se tak ještě více rozrostly.

Ani s dvoubrankovým mankem ale Arsenal nedokázal přejít do útoku a nadále se za hustého deště trápil, zatímco agresivní hra Watfordu slavila úspěch a Čech musel dokonce předvést kvalitní zákrok proti ráně Janmaata. První půle tak skončila překvapivým, ovšem zcela zaslouženým vedením hostí 2:0 a jakékoli naděje Gunners na zisk ligového titulu visely na vlásku.

Po změně stran se však doposud frustrovaní diváci na Emirates Stadium dočkali zcela jiného obrazu hry. Arsenal byl najednou plný života a přišpendlil Watford k vlastní bráně bez jediné chvilky na odpočinek. Velká šance střídajícího Thea Walcotta, který hned v poločase nahradil neviditelného Girouda, ještě ztroskotala na výtečném Gomesovi, stejně jako rána Alexe Iwobiho, avšak druhý jmenovaný se ještě před uplynutím hodiny hry přece jenom dočkal. Jemný oblouček Alexise Sáncheze na zadní tyč přistál až u Iwobiho, který šikovně do protipohybu obránců i Gomese snížil na rozdíl jediného gólu.

Šest minut před koncem měl vyrovnání na noze střídající Lucas Pérez, jenže jeho tvrdá rána bez přípravy se pouze odrazila od břevna Gomesovy branky zpět do hry. Ani mocný závěrečný tlak Arsenalu během pětiminutového nastavení nepřinesl vyrovnání a Watford si tak z Emirates Stadium odváží překvapivé vítězství 2:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Arsenalista

Před koncem zkouškového by to chtělo něco na odreagování.. můj tip je 5:4

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
Kuba94

0:2 zatím od 15.minuty :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele