28. kolo
26.04.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Leicester City 1:0

Sice s velkými potížemi, ale přece jen. Gunners nakonec zdolali Leicester nejtěsnějším možným způsobem a díky vlastnímu gólu Roberta Hutha i nadále zůstávají ve hře o umístění v první čtyřce.

Na Emirates se tentokrát pohledný fotbal opravdu nehrál. Leicester velmi disciplinovaně bránil a domácí měli velký problém s tvorbou hry, pořádných šancí proto bylo pramálo. Jako první zahrozili hosté, když po ztrátě Sancheze oslovil Mahrez Vardyho, který ale svou střelu nasměroval jen do boční sítě Petra Čecha. Na druhé straně zahrozil ranou ze střední vzdáleností Coquelin, Schmeichel ovšem byl pozorný.

Největší šance prvního poločasu přišla po více než dvaceti minutách hry a měli ji hosté. Dlouhý aut Fuchse stopeři Arsenalu odvrátili jen k Mahrezovi, který pálil pohotově z voleje pod břevno, ovšem Čech vytáhl bravurní zákrok a svůj celek tak uchránil od pohromy. Na konci první půle ještě zahrozil Sanchez, který se na pětadvaceti metrech od brány uvolnil a utěšenou střelou orazítkoval břevno hostující branky.

Po deseti minutách druhého dějství předvedl parádní akci Bellerin, který si navedl míč doprostřed a kolmicí oslovil ve vyložené pozici Sancheze, kterého ale v hodině dvanácté zablokoval Huth. O chviličku později zahrozil tečovanou střelou Xhaka, Schmeichel si s ní ale dokázal poradit.

O osudu zápasu se tak rozhodlo až v posledních pěti minutách - centr Sancheze obrana hostů odvrátila na hranici vápna k Monrealovi, jehož střela by mířila o několik metrů mimo tři tyče, jenže se do ní nešťastně vložil Huth, který míč nasměroval přesně za zadní tyč. Arsenal se tak s velkou dávkou štěstí ujal vední.

Závěrečné minuty však rozhodně neodehrál v klidu, ba naopak. Po autovém vhazování Fuchse nejprve předvedl trapnou simulaci Sanchez, ve třetí minutě nastavení pak mohl po přihrávce Mahreze vyrovnat Okazaki, ovšem jeho zakončení parádním zákrokem zablokoval Gabriel. Gunners nakonec přežili 6 nastavených minut a s pořádnou dávkou štěstí Leicester porazili 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil do zakladu!!!

Reagovat
Mr. International

Ozil je stale extra trida a to ze parkrat nezahraje neznamena ze svoje spoluhrace z naproste vetsiny neprevysuje, zvlaste schopnosti kombinovat a finalnimi prihravkami prekvapovat coz jsme videli hlavne proti bayernu jako velky nedostatek, o ktery se vsak arsenal tak snazi.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

3:2

Reagovat
Mr.S

4:0

Reagovat
Arsenalista

Alexisovy teatrální představení je nutno odsoudit a doufám, že to taky AW udělá.. hvězda nehvězda. Jinak Mesut dnes nejlepší výkon za dlouhou dobu. A hlavně ať je Kos v pohodě. To koleno nevypadalo dobře. A Benalouane je kre(veta)tén.

Reagovat
justcall

na druhou stranu, může si Fuchs, který už měl žlutou kartu, dovolit úmyslně hodit míč do soupeře z jednoho metru?

Reagovat
Arsenalista

Nemůže. Tuhle situaci těžce nezvládl rozhodčí. Pokud by dodržel pravidla, celé situaci by předešel (hráč nemůže stát vhazujícímu blíže než 2 metry). Takhle měli tu žlutou dostat asi oba. Každopádně bych se nedivil, kdyby Alexis dostal druhou krátce po tomhle okamžiku při souboji s Huthem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele