8. kolo
15.10.2016 16:00 CET
6 : 1
(3:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - Hull City 6:1

Takhle si Mike Phelan vstup do manažerské pozice v Hullu asi nepředstavoval. Jeho prvním vážným úkolem rozhodně bude vyřešit defenzivní otázku - od Bournemouthu dostali Tigers hned šest gólů a odváží si z jihu Anglie debakl 1:6. Hrdinou zápasu byl jednoznačně Junior Stanislas, který měl prsty ve čtyřech brankách Cherries - a dvě sám vstřelil.

Hull tak dostal v posledních čtyřech zápasech alarmujících 17 gólů. Dnešní konto načal už po čtyřech minutách Charlie Daniels, který vděčně sklepnul do sítě přímý kop Juniora Stanislase, jenž orazítkoval tyč. Brankovou konstrukci nastřelil po skvělé práci Ibeho taky Callum Wilson, ale po jeho pokusu už se žádnému z jeho spoluhráčů dorazit balón nepovedlo.

Tigers tahali celý zápas za kratší konec, čemuž napovídá i konečný výsledek, ale ještě krátce před pauzou byli oproti očekávání ve hře. Pomohl tomu šťastný gól Ryana Masona, který přes Cookovu nohu překonal bezmocného Boruce. Pět minut před přestávkou ale právě Steve Cook skvěle naskočil na dlouhatánský přímák Stanislase a vrátil hlavou Bournemouthu vedení.

Aby toho pro Hull nebylo málo, Cherries přidali do šatny ještě jeden gól. Mizérii nováčka Premier League symbolizoval nesmyslným skluzem Snodgrass, který ve vápně sestřelil Calluma Wilsona. Nařízenou penaltu pak střelou pod břevno proměnil Stanislas. A byl to opět šestadvacetiletý Angličan, kdo zápas rozhodl definitivně a v pětašedesáté minutě uklidil balón do sítě po přihrávce Adama Smithe.

Bournemouth v Premier League vstřelil maximálně čtyři branky v jednom utkání, a to jen jednou na půdě West Hamu. Před vlastními fanoušky nastřílel maximálně tři góly. O dvojnásobnou porci se přičinil i nejlepší střelec Cherries v historii PL Callum Wilson (8 branek), jemuž asistoval spolulídr Joshua King. Právě po jeho centru totiž Wilson hlavičkoval.

Na konečných 6:1 pak uzavíral Dan Gosling, jemuž stačilo být na hřišti devět minut, aby se zapsal do listiny střelců. Po nahrávce Danielse pohotově vypálil a ranou k tyči nedal zoufalému Davidu Marshallovi šanci zasáhnout.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

pěkné vysvědčení pro Hull

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
HullCity

Tak ještě štěstí,že jsem byl na denní a tuhle sračku jsem neviděl. Vždyť jsme vyrovnali na 1:1,to nás tak složila ta penalta(po kolikáté už soupeř ji proti nám kopal!!)v závěru poločasu?!Jsme s tak slaboučkým týmem vyrovnali naši rekordní porážku v PL proti Liverpoolu,ale tam alespoň šlo o top klub.Teď budeme dlouho dokazovat,že nejsme kandidáty na jednoznačný sestup,pokud vůbec budeme...

Reagovat
davered

prej slaboucky tym tys jeste asi nevil jak Bournemouth hraje. Klidne tech golu mohli dat deset

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele