20. kolo
03.01.2017 20:45 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

Arsenal předvedl ukázkové zmrtvýchvstání a veze z Bournemouthu bod

Podobně jako loni měl Arsenal na úvod nového roku zaděláno na vysokou prohru na jihu Anglie, kde již s Bournemouthem prohrával 3:0. Na góly Danielse, Wilsona a Frasera však v závěrečné dvacetiminutovce dokázali odpovědět Alexis s Lucasem, jež v druhé minutě nastavení doplnil Olivier Giroud a zařídil tak Arsenalu alespoň bod, který má nakonec cenu zlata.

Po nevýrazné úvodní pětiminutovce začal Bournemouth kontrolovat hru a nejenže tím Arsenalu bránil v tvorbě jakýchkoli šancí, ale sám působil Petru Čechovi moře starostí. Záludná střela Stanislase si ještě na českého gólmana nepřišla, avšak netrvalo dlouho a defenziva hostí přece jen povolila. Autorem úvodní branky utkání se stal Charlie Daniels, jenž využil zaváhání Héctora Bellerína a propálil zblízka vyběhnuvšího Čecha.

Aby toho pro zaskočené hosty nebylo málo, brzy po inkasovaném gólu spáchal Granit Xhaka zbytečný faul na hranici šestnáctky a sudí Michael Oliver ukázal nemilosrdně na značku pokutového kopu. Calum Wilson nabídnutou příležitostí nepohrdl a Bournemouth tak již po dvaceti minutách vedl překvapivě 2:0.

Mizérie Arsenalu pokračovala i nadále zraněním Francie Coquelina, jehož na trávníku nahradil Alex Oxlade-Chamberlain. Arsene Wenger tak po odjezdu Mohameda Elnenyho na Africký pohár národů a zranění Santiho Cazorly rázem disponuje pouze dvěma klasickými středními záložníky. Ani s dvoubrankovým náskokem navíc Cherries nehodlali rezignovat na ofenzivu a stále působili nebezpečnějším dojmem, zatímco zcela rozhozený Arsenal za celý první poločas nedokázal Artura Boruće ohrozit jediným přesným střeleckým pokusem.

Po změně stran již sice Arsenal přimáčkl svého soupeře na vlastní polovinu a dostal se k více než 70% držení míče, a přesto i třetí gól večera padl do sítě hostí. Arterova gólová rána ještě nebyla uznána kvůli Wilsonově teči rukou, avšak jen minutu nato unikl aktivní Fraser po levé straně, s pomocí lehkého přistrčení zvítězil v souboji s Bellerínem a přízemní ranou našel skulinku mezi nohama Petra Čecha.

Až dvacet minut před koncem se Kanonýři dostali k první střele na bránu, a hned slavili úspěch. Giroudovo přizvednutí míče hlavou k zadní tyči vystihl Alexis Sánchez, jenž zblízka dopravil míč do sítě. Arsenal se zničehonic probral k životu a jen pět minut nato bylo zaděláno na řádné drama. Střídající Lucas Pérez totiž překrásnou křižnou ranou z voleje po jemném obloučku Girouda zaskočil statického Boruće a skóre bylo zničehonic 3:2.

Výtečnou šanci vrátit domácím dvoubrankový náskok měl na kopačce Ryan Gosling, jenže sám před Čechem své zakončení neukočíroval. Ani ne minutu nato ještě přitížil šancím Cherries na udržení vítězství kapitán Simon Francis, jemuž za neobratný zákrok na Ramseyho ukázal sudí Oliver rovnou červenou kartu.

Arsenal tak měl po závěrečných sedm minut s šestiminutovým nastavením výhodu jednoho hráče v poli navíc, kterou v 92. minutě přetavil v kýžené vyrovnání. Třetí gól v třetím zápase za sebou si připsal všudypřítomný Olivier Giroud, jemuž posadil míč na hlavu Granit Xhaka a umístěná hlavička francouzského útočníka proklouzla Borućovi mezi prsty. Dramatické utkání tak nakonec skončilo nerozhodně 3:3, což sice Arsenalu nepomáhá v boji na špici ligové tabulky, ovšem vzhledem k průběhu zápasu má získaný bod cenu zlata.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Infernoqt

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Özil)

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nejspíš nebude hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Giroud

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi forma El Nenyho, čekám ho v základu. Nicméně 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
HullCity

Cenu zlata...ha ha.

Reagovat
kattos

panebože, dejte mu BAN

Reagovat
kattos

A zrovna vy mlčte, pro vás je i gol, gol zlata

Reagovat
HullCity

Další fanoušek Arsenalu,co rád srovnává svůj tým s tím slabším?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiciN

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele