19. kolo
28.12.2015 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

West Ham United - Southampton FC 2:1

Pět remíz stačí, řekli si hráči West Hamu a díky parádnímu výkonu v druhé půli píší důležité tři body. Obrat v posledních dvaceti minutách byl trestem pro Southampton, jenž mohl mít před přestávkou výrazný náskok, místo toho stále čeká na vítězství ze hřiště soupeře od začátku listopadu a letošní rok zakončí na dvanácté příčce.

Slušné tempo s chutí hrát útočně zpříjemňovalo hned úvod klání, které tak brzy měnilo skóre. Prodloužený výkop Stekelenburga posunul Mané brilantní patičkou na Davise, jenž ihned pobídl do šestnáctky Longa, který přízemním centrem našel Tadiće, ten byl dravější než Jenkinson a v pádu z malého vápna poslal balón do sítě i za lehkého přispění nešťastného obránce.

Nabuzení Saints se stali pány na hřišti, kterým nebyl lhostejný jakýkoliv souboj o balón, další střelecké pokusy však postrádaly lepší mušku. Stále zaražení Kladiváři se jen horko těžko dostávali k blízkosti branky hostů, ti tak mohli pojistit své vedení deset minut před odchodem do šaten. Davis nezačal obránce zajímat ani po přebrání míče po chybě Zárateho, v klidu se tak dostal k vápnu odkud vypálil dělovku, jež jen o centimetry minula vzdálenější tyč. Adrián se tak zaskvěl až chvíli poté, to po rohovém kopu dokázal jednou rukou odvrátit hlavičku Fonteho, za moment si zase poradil se štiplavou ranou zpoza vápna od Tadiće.

Po změně stran se domácí přeci jen zvedli a snažili se rychle odpovědět, po čtyřech minutách se po rohovém kopu Lanziniho dostal k hlavičce Collins a až z brankové čáry musel míč vyhánět Virgil van Dijk. Vzápětí se do výsostné pozice dostal Carroll, nicméně z pár kroků trestuhodně přestřelil.

Kýžený úspěch za zvýšenou aktivitu se zrodil v 69. minutě vpravdě kuriózním způsobem. Michail Antonio si v běhu zpracoval míč na prsa, vnikl do šestnáctky, kde si chtěl ve změti obránců vymodlit penaltu. K překvapení nejen jeho se však do opuštěného míče opřel Martina tak nešikovně, že ležící Antonio si nevědomky připsal gól, když od jeho hlavy putoval míč dokonalým obloučkem za nevěřícně stojícího Stekelenburga.

Uhození hřebíku na hlavičku chtěli Kladiváři využít k bleskovému obratu, bohužel pro ně však Lanziniho tečovaný pokus z osmnácti metrů mířil mimo, Valencia z hloubi vápna napálil pouze brankáře a Carroll zas doplatil na podivné rozhodnutí sudího, jenž odpískal útočný faul místo pokutového kopu.

Deset minut po vyrovnání však už Upton Park slavil, centr Valenciy propadl až na zadní tyč, kde ve sprintu hlavičkoval zapomenutý Antonio, svůj pokus opřel pouze do břevna, jenže překvapená obrana nechala samotného i Carrolla, který už měl na pěti metrech od branky snadnou práci. Saints se snažili probrat z temného snu, času už ovšem bylo málo a Antonia tak nemuselo mrzet, že sobecky zakončený únik dvou proti samotnému obránci dalším gólem neskončil.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (popř. 1:0) 01

S velikým štěstím pro kladiváře, ale za mě zde fandím hostům a dávám tip "mimo" 1:3 pro Svaté

SVATÍ

Reagovat
vanGomm

Že by šestá remíza v řadě?No vyloučit se to nedá.Tip X.Nebyl by to pak rekord PL?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnlyWHU

Yes!!! Fotbalový pánbůh byl tentokrát doma! Náplast za všechny předchozí smůly. AŤ ŽIJE WHU!!! Tentokrát po delší dobu oslabený o řadu opor. Krásný nový rok chlapcům claret and blue a díky za nádhernou sezonu. Ať se daří na luxus novém stadionu! Moje hruď se dme pýchou. Navždy váš - OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele