20. kolo
02.01.2016 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Stoke City 2:1

Po dvou velkolepých vítězstvích odjíždí Stoke s nepořízenou. West Bromwich podal na své poměry velmi živý výkon, který sice nepotvrzoval kvantem šancí, ale po změně stran dokázal prvně od listopadu na svém trávníku skórovat více než jednou. Stoke opět táhl Shaqiri, ten ale v konvovce neuspěl a po hloupém faulu Camerona ihned po srovnání musí hosté odjíždět z derby naštvaní.

Přes úvodní aktivitu Baggies se k prvním šancím dostávali hosté, nutno dodat, s velkou dávkou štěstí. Johnsonův centr musel Myhill vyrazit, chvíli poté mu zas těsně kolem tyče prolétl obdobný pokus Shaqiriho. Na druhé straně pak Potters podržel rozhodčí, kterého po přímém kopu Fletchera nechal klidným zjevný faul Camerona na Evanse v pokutovém území. Vzápětí si tak stejný hráč chtěl zpravit chuť po rohu, ale zblízka branku minul.

V 18. minutě opět exceloval Myhill, aktivní Johnson na něj po dobré individuální akci nevyzrál střelou zpoza vápna a šanci nedal ani dobíhajícímu Arnautovićovi. Až chvíli poté musel začít pracovat také Butland, Gardner zkoušel jeho pozornost dalekonosnou střelou doprostřed brány. To domácí brankář si na nudu stěžovat nemohl, po centrech Shaqiriho si poradil s přízemní střelou Arnautoviće, po hlavičce Krkiće zase hlídal, aby balón rozvlnil síť jen dotykem z vnější strany.

Mohlo by se zdát, že Potters měli v zápasu jasně navrch, ti ale měli jen mírnou převahu na míči, velkou část první půle se nicméně hrálo před jejich pokutovým územím, proti druhé straně hřiště o celých deset procent. Hosté si chtěli v druhé půli vydobýt změnu téměř absolutním ignorováním levé strany při přechodu do útoku, ničeho výrazného tím ovšem nedosáhli a brzy se tak měnilo skóre v jejich neprospěch.

Aktivní napadání už na polovině soupeře se vyplatilo po hodině hry, kdy Morrisson procedil balón do vápna pro Sessegnona, jenž využil trestuhodného množství času a po zpracování vypálil dělovou ránu pod břevno. To Baggies stačilo a vskutku zbytečně nechali hosty vrátit se do zápasu. To Potters kvitovali deset minut před koncem. Walters nejprve usměrnil pas do strany, kde si balón přebral Joselu, přiblížil se k šestnáctce a prvně jmenovanému pak naservíroval na malé vápno lahůdkový centr, jenž přesná hlavička proměnila ve vyrovnání.

Hned poté si však došla spravedlnost pro Camerona, jeho horkokrevného souboje s Yacobem si Lee Mason už všiml a po zbytečném políčku soupeři musel obránce hostů opustit hřiště. Svůj důvtip pak osud vygradoval ve třetí minutě nastavení, kdy už se zdálo, že tlak Baggies bude marný. Po rohovém kopu zahraném nakrátko se balón dostal až do malého vápna, kde zaspal Walters a Evans měl snadnou práci, jak usměrnit balón za brankovou čáru.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.Mimochodem 3,10 na remízu tak nízký kurz to se v PL moc často nevidí.Tím samozřejmě netvrdím,že nemůžou vyhrát domácí,nebo znovu hosté,jako v minulém kole v Evertonu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

WBA přeji ne-prohru

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele