38. kolo
15.05.2016 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Liverpool FC 1:1

Liverpool nedokázal vymazat myšlenky na finále Evropské ligy a přes viditelnou snahu v první půli zaslouženě ztrácí body a riskuje své výlety do ciziny v příštím roce. West Brom končí sezónu devíti zápasy bez vítězství, za svůj závěrečný výkon se ovšem jistě stydět nemusí.

Pokud si stále přijdete mladí, vězte, že opatrný vstup do utkání pomohl famózní individuální akcí protrhnout hráč narozený v roce 1999. Poté, co si s lehkostí ostříleného borce poradil s kvartetem soupeřů, přihrál do vápna Rondónovi, který poslal balón kolem Bogdána k bližší tyči. Jonathan Leko se tak stal vůbec prvním asistentem v Premier League, který přišel na svět až po odchodu Stanleyho Kubricka.

Reds však nemohou nechat všechny své naděje jen do evropského poháru a vyrovnání na sebe nenechalo příliš dlouho čekat. Jordan Ibe dostal přihrávku ještě na vlastní polovině, chytře si ji ale nechal projít a rozeběhl se k exkluzivnímu průniku od pravé lajny až k pokutovému puntíku, odkud přes Olssona poslal balón do sítě. Přes výraznou převahu, která byla důsledkem takřka bezchybných přihrávek, si však hosté šanci na obrat do konce poločasu nevypracovali.

Ledovou sprchu po přestávce tak užuž pouštěl opět Rondón, který si po přímém kopu Gardnera narazil s tyčí, odkrytou část branky však v pádu trefit nedokázal. Předznamenal však dění druhé půle, kdy se hra dokonale vyrovnala a právě agilní útočník Baggies dělal na hřišti největší, leč bezpečný rozruch.

Ztráta otěží zápasu sebrala Reds jakékoliv trumfy, přímočaré akce domácích byli podstatně kousavější, přesto ani ty mnoho práce brankáři nenadělaly. Když už se deset minut před koncem dostal k míči Rondón, jenž hledal na malém vápně Robertse, nenechal se překonat zaskakující obránce. Duel tak nakonec došel tam, kam hodinu mířil - k remíze, za kterou snad o něco více mohou děkovat adepti na titul v Evropské lize. Baggies budou netrpělivě vyhlížet srpen, kdy se jejich čekání na ligové vítězství nuceně protáhne na pět měsíců.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele