24. kolo
03.02.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Watford FC - Chelsea FC 0:0

Ani posedmé pod Guusem Hiddinkem Chelsea nepoznala hořkost porážky - jenže třetí vítězství přidat nedokázala. Především ve druhém poločase na hřišti Watfordu sahala po třech bodech, jenže skvělý Heurelho Gomes svůj tým podržel. V první půli měli naopak navrch domácí, jenže gólu se diváci na Vicarage Road zkrátka nedočkali.

Úvodní dějství bylo dlouho spíše taktickým bojem bez šancí. Ne snad, že by se fanoušci na Vicarage Road museli přímo nudit, ale prvních dvacet, pětadvacet minut zkrátka žádné vzrušení nezažili. Před přestávkou přitom obhájce titulu, krčící se na třinácté příčce, přijal spíše pasivní roli a do ofenzivy se pouštěli především domácí hráči Watfordu.

Jako úplně první se do nebezpečné pozice dostal Ighalo (kdo jiný). Po centru Holebase hlavičkoval zhruba na penaltě, ale César Azpilicueta jeho pokus skvěle zblokoval. V dalších minutách se nejlepší střelec Hornets pokoušel o ohrožení Courtoise v brance pro změnu po zemi, ale belgický gólman s tím potíže neměl.

Podobně snadnou úlohu měl Courtois i po hlavičce stopera Prödla, který mířil přesně doprostřed. Největší šanci prvního poločasu měl Etienne Capoue, který po pasu Jurada střílel tvrdě, ale z úhlu. Jeho rána tak skončila další kořistí gólmana Chelsea. Hostě zahrozili před obrátkou jen dvakrát, pokaždé nepřesně - jak v případě Diega Costy, tak v případě Césara Azpilicuety.

Ve druhém dějství byli naopak lepší hosté. Hned minutu po změně stran se opřel do odraženého míče Mikel a tečovanou střelu musel Gomes vyškrábnout zpod břevna. Watford hrozil chvíli na to - Deeney zakončoval těsně vedle, Holebas pak rozvlnil pouze boční síť. Závěrečných pětatřicet minut pak patřilo výhradně hráčům Chelsea, jimž nicméně do optimální pohody chybí ještě hodně.

Hrdinou utkání byl Heurlelho Gomes, který ukázal i v šedesáté minutě po střele Matiće. První těžký zákrok však ukázal o dalších deset minut později, kdy se zpoza vápna napřáhl Oscar. Závěr zápasu dostal šanci i střídající Eden Hazard, jenž měl velký vliv na poslední čtvrthodinu utkání. Po jeho zpětném pasu měl největší šanci utkání Ivanović, ale Gomes reflexivně zasáhl i proti jeho bezprostřední střele.

V závěrečné desetiminutovce se dostal ke slovu i Willian, Hazard bohužel pro hosty jeho přesnou přihrávku nedokázal dobře zpracovat a Gomes si pro míč doklouzal. Po Belgičanově centru pak pro změnu nedosáhl na míč na zadní tyči Costa. Když pak dvě minuty před koncem Willian centroval a Diego Costa (či snad Nyom?) hlavičkoval přesně k tyči - a Gomes opět parádně zakročil - rozešli se oba týmy smírně.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
Tuxedo

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
Pospovič

Remíza

Reagovat
smazaný uživatel

2:1... Inghalo dá 2 a Costa sníží

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele