36. kolo
30.04.2016 16:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Watford FC - Aston Villa 3:2

Oficiálně: Aston Villa klesla na absolutní psychické dno. V zápase na hřišti Watfordu hodinu vedla, nejprve 0:1, pak i 1:2. Fantastická tříminutovka Troye Deeneyho však uvrhla oslabený sestupující celek v další smutek ztělesněný už jedenáctou porážkou v řadě! Vyrovnala tak svůj nechtěný klubový rekord. Výhru 3:2 z pohledu Hornets vedle dvougólového kapitána zaštítil ještě Almen Abdi.

Po unaveném začátku musel gólman Aston Villy Mark Bunn zasahovat proti nízké střele Odiona Ighala, zatímco Ben Watson trefil z dobrých třiceti metrů břevno. Jen o pár minut později však Aston Villa udeřila. Westwoodův rohový kop nasměroval za Gomesova záda Ciaran Clark.

Nejhorší celek letošní Premier League mohl jít ještě před pauzou dokonce do dvougólového vedení, Jordan Ayew ale hlavičkoval jenom do tyčky. V nastaveném čase prvního dějství pak vyrovnal Almen Abdi - jeho výborný přímý kop zapadl přesně k tyči - stačilo však, aby Gestede ve zdi vyskočil a střelu by zblokoval.

Jen dvě minuty po přestávce ale získala Aston Villa své vedení zpátky. Jeden z nejkrásnějších momentů Villans v této sezóně vytvořil Jordan Ayew, jenž si před šestnáctkou Watfordu narazil s Gestedem a prudkou přízemní ranou nedal Gomesovi šanci. Krátce na to mohl rozhodnout Rudy Gestede, ale jeho rána z deseti metrů vzplála nad břevno.

Klíčovým momentem zápasu se však ukázala 73. minuta. Anya prchal v protiútoku do otevřené obrany hostí a poradil si i s posledním hráčem - Alym Cissokhem, který ho ležíc na zemi fauloval a uviděl červenou kartu. Watford dlouho otálel, nakonec však přesilovku dokonale využil, a to symbolicky prostřednictvím fanouška Birminghamu City Troye Deeneyho.

První úder si nechal na devadesátou minutu, kdy v hloučku obránců Aston Villy vyskočil na perfektní centr Berghuise z pravé strany. Definitivní K.O. pak soupeři uštědřil ve třetí minutě nastaveného času. Britosův dlouhý míč se od Ighala a Lescotta odrazil právě k Deeneymu, jenž na hranici šestnáctky zachoval chladnou hlavu a placírou umístil balón mimo Bunnův dosah.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa bude chtit udrzet serii bez vitezstvi... 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle si Aston Villa nezaslouží , ten tým je sympatickej a má plno výborných hráčů, na sestup bych ho nepasoval ani omylem.. Co je možná horší tak šňůra proher to jsem dlouho neviděl , ale stále věřím, že z posledních 3 utkání, alespon 1 vyhrají a zlomí tuto otřesnou bilanci ..Go Villa

Reagovat
HullCity

Pryč jsou časy, kdy se Aston Villa důstojně rvala o čest v Premier League (i když počkat, byly vůbec někdy takové časy?).

Tohle má jako znamenat co?!Ty 3 šestá místa v řadě je jako nic?Dokonce jednu sezonu byli 6 bodů od LM,takže nechápu,co tím chtěl ten expert říci...

Reagovat
fantomas

Samozřejmě tim "ten expert" naráží pouze na letošní sezonu, stačí důkladně číst (hned první větu třeba).

Reagovat
HullCity

Pryč jsou časy, kdy se Aston Villa důstojně rvala o čest v Premier League ...zní to hrozně.A copak,neumíš přijmout kritiku?

Reagovat
fantomas

Umim přijmout kritiku, pokud nevyplývá ze zabedněnosti čtenáře.

Reagovat
HullCity

Nandal si mi to.

Reagovat
fantomas

Reagovat
HullCity

Proč nereaguješ na další ze svých hloupostí u zápasu Swansea vs Liverpool?

Reagovat
fantomas

Protože mám na práci lepší věci než projíždět stovky svých starých článků.

Reagovat
HullCity

Takže ani nekontroluješ,co s tebe kolikrát vypadne?Jakože Liverpool se může rozloučit s nadějí na LM,přitom ještě hrají finále EL?

Reagovat
fantomas

*z

Občas chybu určitě udělám no, ale to je potom daleko efektivnější nahlásit ji dole přes formulář.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele