4. kolo
29.08.2015 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Everton FC 0:0

I napočtvrté Tottenham v honbě za vítězstvím selhal, což se mu naposledy přihodilo před sedmi lety pod vedením neslavně známého Juandeho Ramose. Dnes večer přivítal na domácí půdě Everton, a přestože byl v zápase lepším týmem, nedokázal mu vstřelit kýžený gól. Reprezentační přestávku tak Spurs přečkají nejlépe na patnácté příčce.

Utkání na White Hart Lane ukázalo, proč je Tottenham momentálně v takové výsledkové krizi. Zápas nabídl pramálo šancí; a když už se do nich domácí dostali, selhali v zakončení. První nadějnou příležitost měli v zápase hosté - po zaváhání Walkera se míče ujal Tom Cleverley, který krásně vypálil pod břevno a Hugo Lloris musel vytáhnout první výtečný zákrok.

Do konce poločasu však duelu "vládli" svěřenci Mauricia Pochettina, mezi nimiž vyčníval Ryan Mason. Právě on vykouzlil po dvaceti minutách geniální přihrávku na Harryho Kanea, jenž uháněl od půlící čáry sám na branku. Počínal si však prachbídně a Tim Howard si s následnou střelou poradil.

Mason se pak převtělil do role zakončovatele, když přijal Chadliho přihrávku a z úhlu zakončoval. Howard však v tomto zápase zkrátka bránu zamknul, což potvrdila i situace z třicáté minuty. Nabil Bentaleb se prezentoval sice nedostatečně razantní střelou zpoza vápna, která však mířila dokonale přesně k tyči a americký gólman se vyznamenal potřetí.

Čtvrtý skvělý zákrok si Howard připsal deset minut po změně stran, kdy se do stoprocentní šance dostal opět Mason. Tváří v tvář gólmanovi však stejně jako všichni domácí hráči selhal. Tottenham však ve snaze nepolevoval, což mělo za následek velký závar po hodině hry. Chadli nejprve nachystal Kaneovi šanci, kterou zablokoval Jagielka, následně vypálil sám - nad.

O penaltu si následně říkal Alli, ale pod nohy Stonese ty svoje zaklínil úmyslně, a tak se pokutový kop nepískal. Zápas sice nenabídl příliš mnoho šancí, ale náboj mu rozhodně nescházel. Everton se do šance dostal jen dvakrát za celý zápas, zato však mohl klidně vyhrát. Koného hlavičce po Oviedově centru scházely centimetry.

Čtvrt hodiny před koncem se fanoušci dočkali dokonce vstřelené branky - po krásném Masonově dloubáčku se v šanci ocitl Harry Kane, jenž prostřelil Howarda; v době přihrávky se však nacházel v ofsajdu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
MCFC_8

2:2

Reagovat
Devil

X

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

1-1 (Chadli - Koné)

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nebudou kohouti na ligovou výhru čekat do pátého kola... Tip 2:0

Reagovat
Eldarion

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele