38. kolo
15.05.2016 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Stoke City - West Ham United 2:1

West Ham má za sebou trošku hořký konec jinak parádní sezóny. Kladiváři byli před utkáním na půdě Stoke ve hře o páté místo v tabulce, nakonec však klesli až na sedmou příčku. Do kvalifikace Evropské ligy se tak dostanou pouze v případě, že Manchester United ve finále FA Cupu příští sobotu porazí Crystal Palace.

Přes tým Slavena Biliće se totiž v posledním kole stačil přehnat mocně finišující Southampton a na West Ham zbyla nepohárová pozice. Jelikož ale Rudí ďáblové mohou vedle místenky z Premier League získat lístek do Evropy i z FA Cupu, přepadl by jeden kvalifikační flek právě West Hamu.

V úvodu utkání to přitom nevypadalo, že by se londýnský tým měl trápit. I bez zraněného Dimitriho Payeta se dostali do vedení už po dvaceti minutách hry. Rohový kop Lanziniho posunul Reid k Michailu Antoniovi, ten si míč ramenem dobře zpracoval a pohotově ho napálil přímo k tyči. Tam sice stál Imbula, jenže v cestě do sítě balónu zabránit nedokázal.

Domácí se v mizerném prvním poločase nedostali k jediné střele na bránu, naopak West Ham měl šanci své vedení dokonce ještě zvýraznit. Sakho střílel těsně vedle po přihrávce aktivního Antonia a spolu s Carrollem spálili každý ještě jednu zajímavou příležitost.

Trest přišel krátce po změně stran. Gianneli Imbula si i s trochou štěstí narazil s Joseluem a parádní přízemní ranou k tyči nedal Randolphovi v brance West Hamu šanci. Ani pak se ale Stoke nedostalo do herního rytmu, zatímco Hammers měli ke druhé brance o něco blíž. Valencia ovšem nestlačil svou hlavičku pod břevno a Emenikeho s Antoniem vychytal v krátkém intervalu Shay Given.

Irský gólman byl znovu překonán jedenáct minut před koncem, ale na brankové čáře zakročil proti Kouyatého ráně Glenn Whelan. Udeřilo tak na druhé straně. Na sklonku utkání Charlie Adam málem nachytal Randolpha dalekonosnou ranou z vlastní půle, než rozehrál roh na trestuhodně volného Mame Biram Dioufa. Ebenový útočník na přední tyči vystoupal do výšky a prudkou hlavičkou rozhodl o vítězství Stoke 2:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Byla to skvělá sezona Přijít o EL takhle v posledním kole, je k vzteku. Budeme muset věřit Manchestru Utd ve finále FA. Ale mohli a měli jsme si to uhrát sami

Každopádně velký díky Hammers, hlavně za předváděnou hru po celou sezonu. Zasloužili jsme si 4. místo...COY!! ⚒

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele