21. kolo
13.01.2016 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Watford FC 2:0

Watford už čtyřikrát v řadě nedokázal Southamptonu vstřelit gól a už tři kola za sebou odchází bez bodu. Domácí naopak po dvou výjezdech navázali na dobrý výkon proti Arsenalu a na St. Mary's píší další zasloužené vítězství, kterým se pomalu vynořují ze sestupových vod.

Saints nepotřebovali tolik času na míči jako jejich soupeř, aby se prosadili do koncovky. Jejich rychlé protiútoky navíc brzy sklidily ovoce. Po špatné rozehrávce Watsona měl Targett ve vápně jediného spoluhráče, přesto centrem správného adresáta našel a Long přesně mířenou hlavičkou z jedenácti metrů nedal Gomesovi šanci, chytat za hlavu se tak musel nedůrazný Cabrera.

Po chybě Nyoma byl blízko rychlému pojištění Mané, proti jeho střele zpoza vápna už brankář hostí vytáhl brilantní zákrok a chvíli poté se zaskvěl i proti dalšímu pokusu Longa tentokrát mířícímu k bližší tyči. Nemastní neslaní hosté vyrobili další chybu ve 36. minutě, tentokrát mizernou přihrávkou dozadu na Prödla vybídl Jurado k obrovské šanci opět Maného, ten to sám před brankářem nemyslel vůbec zle, úspěšnému zakončení k levé tyči však chybělo pár centimetrů.

Změna stran nejprve přinesla dosti nepříjemně vypadající střet Maného s Gomesem, jenž poté zůstal několik minut na zemi, následně se Hornets přeci jen začali ukazovat i na soupeřově půli, nicméně jejich napadání výrazný účinek na rozehrávku domácích nemělo. Nepříliš záživný fotbal pak paradoxně oživila uvadající snaha hostů a návrat Saints k otěžím zápasu. Ti svůj tlak po pár minutách, na rozdíl od tápajících hostů, přetavili v gól.

Vše začalo osmašedesátou minutou a diskutabilním ofsajdem Davise, který tak balón v síti oslavit nemohl. Posléze hledal před odkrytou svatyní Van Dijk Maného, ten však v těžké pozici pálil do boční sítě a podobně si vedl vzápětí po akci agilního Longa. Mrzet ho to ovšem moc nemuselo, v 73. minutě totiž Davis prodloužil pas na Tadiće, který ve vápně přetlačil Prödla a střelou přes Anyu rozhodl o vítězi.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Bodujte už !

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

Útočník Emmanuel Adebayor zvažuje nabídky z Crystal Palace A Watfordu. Guardian

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Daily Star - Sršni z Watfordu, jsou údajně blízko přestupu dvaceti osmiletého záložníka Fiorentiny Maria Suareze. Jeho přestupová částka by mohla přesahovat tři milióny euro.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Svatí to vedou tuto sezónu od deseti k pěti přesto věřím že doma urvou plný bodový zisk.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele