7. kolo
26.09.2015 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Swansea City 3:1

Southampton porazil Swansea 3:1, připsal si druhé vítězství v sezóně a na svého dnešního soupeře se bodově dotáhl. O třech bodech pro Saints rozhodli svými góly Virgil van Dijk, Dušan Tadić a Sadio Mané.

Na první nebezpečnou střelu se na St. Mary's Stadium dlouho nečekalo. Měl ji na svědomí v nové sezóně velmi dobře hrající Jonjo Shelvey, jenž potvrdil svou dobrou kopací techniku, vypálil z nějakých třiadvaceti metrů a Maarten Stekelenburg musel předvést výborný zákrok. Na druhé straně se v nadějné příležitosti objevil Sadio Mané, ale branku těsně minul.

Chvíli nato už se však skóre měnilo. Centr od rohového praporku poslal do šestnáctky James Ward-Prowse, naskočil si na něj důrazný Virgil van Dijk a letní posila z Celticu si připsala svůj premiérový gól v novém působišti. Dalším průběh prvního poločasu už tolik zajímavý jako úvodní desetiminutovka nebyl, Stekelenburg musel podruhé v utkání zasahovat ve 23. minutě, kdy se ho snažil zaskočit někdejší hráč Saints Jack Cork. Domácí zase zahrozili po hlavičce Graziana Pellèho, který mířil nad.

Nespokojený Garry Monk o přestávce sáhl ke dvěma střídáním. Útočníka Bafétimbiho Gomise nahradil Éder a záložníka Corka ofenzivněji laděný Jefferson Montero. Tyto změny ovšem kýžený efekt nepřinesly, spíše naopak.

V 54. minutě šel Southampton do dvougólového trháku. Pellè chytrým dloubáčkem vysunul Dušana Tadiće, jehož pobídku před branku nešťastně srazil za záda Lukasze Fabianskeho skluzující Ki Sung-Yueng. Zanedlouho navíc zatloukl třetí hřebíček do hostující rakve Sadio Mané, k němuž se odrazil míč po Pellèho ráně a senegalský reprezentant s chladnou hlavou překonal Fabianskeho střelou k levé tyči.

Ještě hůř pro Swansea mohlo být v 68. minutě, Fabianski ale dokázal pokus Virgila van Dijka z volného přímého kopu zlikvidovat a nizozemský stoper se tak pro dnešek musel spokojit s trefou z první půle. Svěřenci Garryho Monka nakonec dokázali alespoň zkorigovat skóre, když pokutový kop po faulu Fonteho bezpečně proměnil Gylfi Sigurdsson.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

remíza 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele