9. kolo
17.10.2015 16:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Southampton FC - Leicester City 2:2

Na St. Mary’s Stadium se dnes hrál zápas dvou zcela odlišných poločasů. Zatímco úvodní dějství opanoval Southampton, který si díky dvěma rohům vypracoval výborný dvougólový náskok, po změně stran měli naopak mnohem více šancí hráči Leicesteru a dvě z nich využil ve vynikající formě hrající Jamie Vardy.

V základní sestavě Foxes dnes překvapivě chyběl jeden z nejlepších hráčů dosavadního průběhu sezóny Ryiad Mahrez a hosté jako by bez svého ofenzivního esa nevěděli, jak hrát. Southampton byl nebezpečný zejména ze standardních situací, první rohový kop utkání rozehrál James Ward-Prowse na Virgila van Dijka a hlavičku nizozemského stopera na poslední chvíli na brankové čáře odvrátil Danny Drinkwater.

O deset minut později se k rohu postavil pro změnu Dušan Tadić, na přední tyči našel José Fonteho, jenž hlavou trefil míč dokonale přesně na zadní tyč a Kasper Schmeichel se za ním jen ohlédl. V 37. minutě pak přišel druhý gól - po rohu na krátko poslal dobrý centr do vápna Ward-Prowse, Graziano Pellé sice ještě orazítkoval tyč, balón se ale odrazil přímo k nohám Virgila van Dijka a ten na druhý pokus trochu se štěstím navýšil skóre.

Do druhého dějství již Claudio Ranieri poslal Ryiada Mahreze a s ním také dalšího křídelníka Nathana Dyera. Leicester byl po příchodu těchto dvou hbitých, agilních hráčů mnohem nebezpečnější a kontaktní branka přišla v 66. minutě. Právě zmiňovaný Dyer se na pravém křídle dobře uvolnil, odcentroval a míč si v šestnáctce našel Jamie Vardy, který prudkou hlavičkou nedal brankáři Davisovi nárok zasáhnout.

Zkušený Kelvin Davis, jenž je v klubu již téměř deset let a zažil tak i doby, kdy Saints hráli třetí ligu, dnes mezi třemi tyčemi nahradil zraněného Maartena Stekelenburga a dlouho se zdálo, že si při svém premiérovém startu v letošním ročníku připíše vítězství. Jenomže v 91. minutě Mahrez perfektně vysunul Vardyho a ten sám před gólmanem nekompromisně vyrovnal. Anglický reprezentant tak svou devátou trefou v sezóně zajistil pro Foxes alespoň bod.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele