18. kolo
26.12.2015 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Southampton rozprášil Arsenal čtyřmi góly

Southampton z předchozích pěti zápasů vytěžil jediný bod, ovšem proti Arsenalu již zvládl ukázat svou pravou tvář z loňské sezony. Londýnský celek na stadionu St. Mary‘s promarnil příležitost dostat se do čela Premier league a odjíždí domů s tvrdou prohrou 4:0.

Poklidný úvod zápasu s několika pološancemi na obou stranách přeťal skvostnou ranou Cuco Martina. Pravý bek Southamptonu při svém prvním ligovém startu v základní sestavě bez váhání napálil skákající míč z dobrých třiadvaceti metrů vnitřním nártem a za přihlížení všech zúčastněných včetně brankáře Petra Čecha jeho kroucená rána zapadla až k pravé tyči - Saints zničehonic vedli 1:0.

Vedoucí gól Saints viditelně nabudil a přidal jim na sebevědomí, zatímco hosté naopak byli notně zaskočení. První slibnou příležitost si Kanonýři připravili až v sedmatřicáté minutě zásluhou dravého průniku Walcotta, anglického reprezentanta však zradilo zakončení. Tentýž hráč měl poté ještě lepší šanci z rohového kopu, kdy jej obrana domácích nechala na přední tyči trestuhodně neobsazeného. Walcott ale svou hlavičku nasměroval pouze do boční sítě.

Tři minuty před koncem první půle měl výtečnou možnost navýšit náskok Saints Shane Long, jenže tváří v tvář Čechovi po kolmici Maného své lobované zakončení neukočíroval a poslal míč vysoko nad bránu. Do kabin se tak o přestávce odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

Ani po změně stran se Arsenalu proti aktivně napadajícímu soupeři nedařilo vymyslet nic kloudného a mohlo být ještě hůře. Southampton měl totiž v padesáté minutě nakrátko důvod k radosti z druhé vstřelené branky, o kterou se postaral Virgil van Dijk, jenže zdvižený praporek čárového rozhodčího jeho gólovou hlavičku vzápětí označil za neplatnou.

Co se ale nepovedlo van Dijkovi, to pět minut nato dokázal Shane Long. Jeden z mnoha rychlých protiútoků Saints vyústil v přihrávku Sadia Maného neobsazenému Longovi, jenž bez potíží placírkou uklidil míč mimo Čechův dosah. Protesty Arsenalu, že Long v průběhu akce podrazil Laurenta Koscielného, zůstaly rozhodčím Johnem Mossem nevyslyšeny a gól platil. Arsene Wenger zareagoval výměnou Joela Campbella za Alexe Oxlade-Chamberlaina, jenž se stejně jako Theo Walcott představil na půdě klubu, který jej pro velký fotbal vychoval.

Jakékoli naděje Gunners na nepravděpodobný zvrat zničil z rohového kopu tvrdou hlavičkou kapitán José Fonte. Místo poskočení na první místo ligové tabulky tak Arsenal utržil svou nejvyšší porážku za celou dosavadní sezonu a krušnou závěrečnou dvacetiminutovku k tomu.

Petr Čech se měl co ohánět i v pětasedmdesáté minutě při ráně střídajícího Tadiće, zatímco jeho spoluhráči Maartena Stekelenburga za celou druhou půli takřka neohrozili. Až v osmdesáté minutě měl blízko ke snížení Mesut Özil, jenže Monrealův centr nedokázal pod tlakem Stekelenburga dostatečně umístit, a tak míč pouze proklouzl okolo odkryté brány do bezpečí.

V devětaosmdesáté minutě měl čtvrtý gól na kopačce Shane Long, ovšem míč se po jeho ráně nakonec odrazil od Čechovy pravé tyče směrem ven. Ve druhé minutě už to ale irský útočník dokázal - svůj další samostatný únik zakončil ranou mezi Čechovy nohy a upravil na konečných 4:0 pro Southampton.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (13)

Přidat komentář
nevros

Tenhle zapas bude tezky, myslim, ze pokud v nasledujicich 3. kolech ziskame 7 bodu, bude to krasna prace. Ale chtelo by to vyuzit neformy Sotonu, ale jak rikam nebude to nic jednoduche. Tudiz tipuju remizu.

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
Lorcan

0:2

Reagovat
kiciN

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Čech překoná rekord po výhře 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 kašpaři prej si jdete pro titul

Reagovat
vanGomm

Tak na těchto výsledkách jsou postavany sázkovky.Sešlo se vůbec někdy,aby týmy zvučných jmen jako Arsenal,Manch U.Liverpol,Real Madrid,Barcelona,Atl.Madrid,AC Milan,Juventus a další vyhrály o víkendu součastně?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem jim přispěl- neskutečné.

Reagovat
smazaný uživatel

Klub bojujúci o záchranu si pohráva s klubom, ktorý chce titul a nasolí mu debakel.Hráči Arsenálu boli ako opití, všade neskoro, nedôrazní, frustrovaní.A nepodržal ich včera ani P.Čech, na ktorého sa doteraz 100% spoliehali - ten prvý gól, strelu podcenil, pri treťom nevybehol (aj keď ten gól je na konte stopérov), ale Petr mal viac neistých zákrokov, 2x pri vybehnutí netrafil loptu. Nemohol by som byť trénerom, lebo hráčov by som po tomto zápase kompletne zabil, okrem Čecha.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty buzny z tipáče měli dokonce vypsanou hcs na domácí. Neskutečné co si dovolí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele