20. kolo
02.01.2016 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Norwich City - Southampton FC 1:0

K jedinému čistému kontu svého týmu za osmnáct kol připisuje Rudd dvě v řadě a Norwich dělá výrazné kroky záchraně. V nepříliš záživném utkání se Southampton nedokázal prosadit, vítězství nad Arsenalem tak září opět o něco více v jinak bídných výsledcích, které je pomalu stahují do bojů o udržení.

Už při nástupu na hrací plochu byli nemile překvapení fanoušci hostů, v základní sestavě totiž chybět Sadio Mané, když ho manažer posadil mezi náhradníky poté, co přišel pozdě na sraz před zápasem. Do utkání, snad i z nečekaných změn u soupeře, vstoupili aktivněji domácí a po deseti minutách užuž slavili otevření skóre, Fontého hrubky na hranici vápna ovšem Howson využít nedokázal a branku zkamenělého brankáře z pár metrů minul.

Svatí zaujali v první půlhodince snad jen nepovedenou snahou Bertranda o napodobení nezapomenutelné trefy Marca van Bastena proti Sovětskému svazu. K tvorbě gólových šancí je vyprovokoval až zmařená šance Mbokaniho, Rudd si ale s Longem poradil jak v souboji tváří v tvář tak i s jeho hlavičkou po následném rohovém kopu. Probuzené hosty mírnil i tři minuty před odchodem do šatny, parádní zákrok musel vytasit proti Clasiemu.

Změna stran vrátila obrazu hry starou tvář, Kanárci však svou mírnou převahu na míči těžko zpracovávali do útočných akcí. Obě defenzívy přitom vytrvale zvládali svou organizaci a bez větších problémů eliminovali jakoukoliv naději, aby se diváci dočkali změny skóre. To by ovšem nesměl přijít další faul od Wanyamy, ten už v první půli viděl žlutou kartu po faulu na Redmonda, když pak zbytečně zajel do Odjidjy-Ofoeho, musel bez diskuzí do sprch o dvacet minut dřív.

A byl to právě belgický záložník, který vzápětí vlétl z pravé strany do vápna, nahrál do druhé vlny Tetteymu, který poslal balón z první nechytatelně pod břevno. V tu chvíli už bylo pro Svaté pozdě začít hrát, to, co v druhé půli nezvládali do té doby, už nemohli po dvou ranách napravit. Kanárci si bez problémů došli pro kýžené vítězství a další skok od sestupových vod s míčem na noze a na straně soupeře.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

SVATÍ

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele