21. kolo
13.01.2016 21:00 CET
3 : 3
(2:2)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Arsenal FC 3:3

Šlágr kola mezi Liverpoolem a Arsenal bezpochyby splnil všechna očekávání. K vidění byla parádní podívaná za vynikající atmosféry a k tomu šest branek. Konečnou remízu 3:3, která je vzhledem k průběhu utkání asi zasloužená, zajistili svými góly Firmino, Giroud, Ramsey a Allen.

Domácí vstoupili do utkání velice aktivně, byli více u míče a po deseti minutách hry šli zaslouženě do vedení. Theo Walcott přišel o balón kousek před vlastní šestnáctkou, ke střele se pak dostal Emre Can, jenž sice ještě Petra Čecha nepřekonal, dorážející Roberto Firmino už však ano a mezi nohama padajícího Koscielnyho rozradostnil zaplněný Anfield Road.

Z vedení se ovšem Reds příliš dlouho neradovali. Čtyři minuty nato dostal hodně prostoru Joel Campbell, pěknou uličkou vysunul Aarona Ramseyho a velšský reprezentant nepříliš prudkou střelou na přední tyč překvapil Simona Mignoleta. Za chvíli se skóre měnilo znovu - po sérii odrazů přihrál Milner Firminovi a letní posila z Hoffenheimu úchvatnou technickou ranou zpoza vápna nedala plachtícímu Čechovi sebemenší nárok zasáhnout.

Strhující první poločas nabídl ještě jeden gól a na svědomí ho měl Olivier Giroud. Ramsey po své předcházející šanci, kdy jeho oblouček směřující do sítě vyhlavičkoval navrátivší Sakho, rozehrál rohový kop tak mistrně, že devětadvacetiletému Francouzovi stačilo jeho centr jen drobně tečovat, aby překonal Mignoleta, který ani při tomto momentu nemohl mít zcela čisté svědomí.

Giroud se do přestávky ocitl ještě v jedné megašanci, když se po přihrávce Walcotta ocitl zcela sám před odkrytou bránou, přesto ve skluzu nedokázal skórovat. To se nepovedlo ani na opačné straně aktivnímu Firminovi, jenž z otočky orazítkoval břevno.

Druhé dějství začalo tak, jako skončilo to první a diváci se opět bavili. V 55. minutě šel dnes poprvé do trháku Arsenal. Velkou zásluhu na tom měl Héctor Bellerín, po jehož individuálním průniku našel Campbell s přispěním teče bránícího Morena Oliviera Girouda, ten se hbitě otočil kolem Tourého a přesně zakončil k pravé tyči.

Postupně se hra trochu zklidnila, vše však fanouškům Liverpoolu vynahradila 90. minuta. O vyrovnání na poslední chvíli se přičinili dva náhradníci - Christian Benteke a Joe Allen. Jordan Henderson dlouhým nákopem oslovil Bentekeho, který ideálně sklepl míč na Allena a ten si z voleje připsal svůj premiérový gól v právě probíhající sezóně. Zároveň udělal definitivní tečku za tímto střetnutím.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Věřím že to domácí zvládnou na x

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
diastan

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1X.

Reagovat
smazaný uživatel

Útočník Borussie Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang má hned dva nápadníky v Anglii. Mluví se o Arsenalu nebo Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Giroud

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra favorita, tzn. Asenalu.

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
zoca

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Trenér Anglického Liverpoolu Jürgen Klopp, hledá větší ofenzivní sílu do svého týmu. Objevila se informace, že by se mohl uskutečnit přestup, jeho bývalého hráče z BVB Maria Götzeho, který je od minulého týdne spojován s odchodem z Bayernu Mnichov.

Jednalo by se spíše o letní odchod a jeho cena by měla převyšovat 40 miliónů £

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím Arsenalu. Liverpool si nedokáže poradit s tak obrovskou marodkou a klíčovými absencemi v obraně.

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
Marv

0:2 (Giroud, Ozil)

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
M1ck0

Bojím se, že Kolečko vyhoří jako papír...tip/přání X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele