3. kolo
22.08.2015 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Leicester City - Tottenham Hotspur 1:1

Krize Tottenhamu pokračuje. Pátý tým loňské sezóny nedokázal vyhrát ani třetí zápas sezóny, doposud získal jen dva body a zkopíroval tím zápis ze sezóny 2012/13. Tentokrát mu radost zkazil Leicester a jeho klenot Riyad Mahrez, který už vstřelil čtvrtý gól v sezóně. Foxes i díky němu uhráli remízu 1:1 a minimálně do neděle vydrží na čele Premier League.

"Už jen třiatřicet bodů," prohlásil manažer Leicesteru Claudio Ranieri. Lišky se i přes aktuální skvělou formu a vedení v lize viditelně soustředí na jediný cíl - záchranu. A nakročeno k ní mají náramně. V srpnu perfektně navázali na fazónu z konce minulé sezóny - od dubna nikdo nezískal víc bodů než on.

První poločas zápasu v Leicesteru byl opravdovou nudou. Gólu se diváci nedočkali a vlastně ani žádné zajímavé příležitosti. Nejblíž brankové šance byl Moussa Dembélé, jehož ránu z osmé minuty Schmeichel v poklidu kryl. V závěru dějství naopak Tottenham mohl být rád, že nečelil pokutovému kopu, když Vertonghen až příliš důrazně bránil v šestnáctce Mahreze.

Po změně stran se Spurs nadechli k jakés takés snaze o vstřelení branky. Chadli v dobré příležitosti pálil vedle (celkem vystřelil mimo prostor tří tyčí hned pětkrát), stejně jako Lamela. Až po hodině hry se Harry Kane proháčkoval do vápna a v pádu vystřelil přímo do Schmeichela, jenž měl velké štěstí.

Leicester krátce nato taktéž zahrozil, kdo jiný než Mahrez z ostrého úhlu napálil míč do tyčky. Vedoucí branku ale vsítil Tottenham. Velkou porci práce u toho udělal Harry Kane, jenž po centru Chadliho odblokoval Morgana a mladičký Dele Alli mohl hlavou otevřít skóre. V 19 letech a 132 dnech se stal nejmladším střelcem od září 2007, kdy se v osmnácti trefil Gareth Bale.

Avšak stejně jako minulý týden se Stoke City, ani tentokrát Kohouti vedení udržet neukázali. Přišli o něj dokonce necelých dvacet vteřin (!) od rozehrávky. Po nákopu ze zadních řad se míč na pravé straně dostal k Riyadu Mahrezovi, jenž přes Vertonghena vystřelil krásně na zadní tyč. Ustanovil tak konečné skóre, navíc se se čtyřmi góly osamostatnil v čele tabulky kanonýrů.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Kohouti to dají, ale Lišky jssu potvory.

Reagovat
patrikhm

Lišky kohouty sežerou!

Reagovat
LidoOP

2:2 Kane, Lamela

Okazaki, Mahrez

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Tottenham již něco snad uhrát musí.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to s tím Mahrezem? Zatím ve své kariéře ani jednou nedokázal překonat metu čtyř branek za sezonu a nyní jejich v PL nasázel stejný počet již ve třech úvodních zápasech? Co za svinstvo mu to kluboví lékaři přidávají do energetických nápojů? Už po prvním a stejně i po druhém kole jsem váhal zda si ho přidat do fanta teamu a nakonec jsem ho nikdy nazaradil, nakolik jsem si myslel, že ten jeho brankový stroj se brzy zastaví a on si tam vesele dává góly dál. To si ten Arabák ze mě dělá prdel, nebo co?

Reagovat
Beči

Leicester je rozjetý, jsem docela zvědavý na jaké místo v tabulce to letos dotáhnou. Já bych to viděl kolem toho lepšího středu tabulky, pokud si hráči udrží výkonnost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele