24. kolo
02.02.2016 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester City - Liverpool FC 2:0

Leicester na Groundhog Day vrátil Liverpoolu porážku z Boxing Day a opět ukazuje, že to s útokem na nejvyšší příčky opravdu myslí vážně. Svěřenci Claudia Ranieriho hosty z Anfield Road přehráli a zasloužené vítězství 2:0 zajistil dvěma trefami fenomenální Jamie Vardy, který se po krátkém výpadku zdá být opět ve formě.

Od začátku se hrál vyrovnaný zápas, nicméně nebezpečnější byli Foxes. Už po devadesáti vteřinách hry to zpoza vápna zkoušel Riyad Mahrez a když míč skončil těsně vedle, v ochozech natěšeného King Power Stadium to jen tak zahučelo. Mnohem větší příležitost si Leicester vypracoval na prahu deváté minuty, kdy po rychlé brejku našel Jamie Vardy na malém vápně Šindžiho Okazakiho, jeho hlavičku však fantastickým reflexivní zákrokem vytáhl nad břevno Simon Mignolet.

Belgický brankář se pak blýskl ještě jednou a to proti Mahrezově ráně z dvaceti metrů mířící do pravého horního rohu, často kritizovaný Mignolet efektní a hlavně efektivní robinzonádou balón vyškrábl nad břevno. Jeho protějšek Kasper Schmeichel měl podstatně méně práce, těžší zákrok předvedl pouze proti zakončení Emreho Cana z bezprostřední blízkosti, gól by ovšem kvůli ofsajdu stejně neplatil.

Německý středopolař s tureckými kořeny měl zajímavou příležitost i krátce po přestávce, branku ale o kousek minul. Skóre se měnilo až v 60. minutě. Ryiad Mahrez exkluzivním pasem z vlastní poloviny vyslal do sprintu Jamieho Vardyho a nejlepší kanonýr Premier League úchvatným volejem rozjásal domácí příznivce. Mignolet stál příliš venku z brány a neměl nárok zasáhnout.

Vardy pak mohl další zásah přidat deset minut nato, po závaru v šestnáctce proti němu ale dobře zakročil brankář Liverpoolu. Devětadvacetiletá kometa letošního ročníku každopádně skórovala o několik desítek vteřin později. Defenziva Reds nedokázala odvrátit míč do bezpečí, Moreno srazil střelu Okazakiho pouze k nohám Vardyho a ten mohl jít slavit osmnáctý gól v sezóně.

Foxes tak půjdou do klíčové fáze sezóny (během dvou po sobě jdoucích víkendech se utkají s Manchesterem City a Arsenalem) v dobré náladě. Po nedávném skalpu Tottenhamu dokázali přehrát i ambiciózní Liverpool a následujících čtrnáct dnů může opravdu výrazně poodhalit rozuzlení letošní Premier League.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (19)

Přidat komentář
Mönchengladbach

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Leicester hraje doma pro sázkaře . Až na 1 vyjímku vypsaný jako favorit- neprohraje, vypsaný jako outsider- nevyhraje. Ted je favorit- neprohraje??

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik korun stálo naši jedničku hrdinství jejího bookmakera , když udělal před zápasem z Leicesteru outsidera?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že Leicester vyhrá. Liverpool mal ťažké stretnutie zo Stoke a ešte ho čaká aj Fa CUp takže 3:1 Vardy, 2x Mahrez- Henderson

Reagovat
vanGomm

Tip 2 na 1.poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

a druhý?

Reagovat
vanGomm

Na druhý pro změnu 1,takže na zápas X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 2

Reds

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
Hardwell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
M1ck0

Bude to hustý. 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Beči

Liverpool mám rád, ale musím říct že Lišky dnes vyhráli zcela zaslouženě a osobně bych jim ten titul strašně přál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Leicester

Looserpool

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele