37. kolo
07.05.2016 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Leicester City - Everton FC 3:1

V týdnu nějaký ten hráč Leicesteru bezesporu trpěl na kocovinu, ovšem na trávníku King Power Stadium dnes po žádné mistrovské kocovině ani vidu ani slechu. Foxes namísto toho doručili velice přesvědčivou stvrzenku titulu, když před slavícím publikem přejeli Everton 3:1...

V Leicesteru se pochopitelně všichni v první řadě třásli na prezentaci mistrovské trofeje, kterou šampionům doslova před pár minutami předala klubová legenda Alan Birchenall, ovšem ještě předtím musel Claudio Ranieri své svěřence řádně namotivovat na klání s odevzdaným Evertonem - a to se mu povedlo do puntíku...

Leicester se koneckonců vedení ujal už po pěti minutách skrz obvyklého podezřelého Vardyho. Ten si našel prostor mezi Oviedem a Stonesem a z první usměrnil do sítě Kingův centr z naprostého klidu. Už tehdy bylo znát, že defenzíva Evertonu jako obvykle není příliš soustředěná, a to jenom potvrdil také Kingův vlastní zářez, kterému předcházel Mahrezův bezstarostný tanec skrz dva protihráče.

Lišky si skutečně mohly své závěrečné domácí představení jenom vychutnávat, přičemž se občas zacházelo až k absurdním situacím, kdy si například jeden takový slalom dovnitř pokutového území střihl také stoper-kolohnát Wes Morgan.

Třetí trefu přidával opět Jamie Vardy z pokutového kopu poté, co rozhodčí benevolentně nevyloučil faulujícího Matthewa Penningtona. Hattrick potom mohl anglický reprezentant zkompletovat opět z puntíku, tehdy se však na Harryho Kanea na čele tabulky střelců dotáhnout odmítl, když přestřelil.

V závěru utkání si navíc Vardy natáhl hamstring, a tak ho může pořádně těšit akorát fakt, že vyrovnal Linekerův klubový rekord v počtu ligových zásahů napříč jednou sezonou (24). Koncovka exhibičního utkání se potom plně nevyvedla ani Leicesteru jako celku, když jedno povedené sólo utěšeně zakončil Mirallas.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oslavy titulu budú doma tip 2:0 a goli naj hráči sezony Leicesteru Mahrez Vardy

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, jak Simpson zvládne zahrát na bekovi a stopírkovi zároveň.. držím palce

Reagovat
smazaný uživatel

vypadol drinkwater a huth uvidíme koho tam zaplní..do stredu by som rád vydel inlera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele