20. kolo
02.01.2016 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester City - AFC Bournemouth 0:0

Střelecká mizérie Leicesteru pokračuje. Foxes po parádním vstupu do sezóny už potřetí za sebou nedokázali skórovat - tentokrát uhráli jen bod v domácím utkání s Bournemouthem, který navíc hrál víc než půl hodiny v oslabení. Hrdinou duelu je brankář Cherries Artur Boruc, jenž chytil penaltu Riyadu Mahrezovi.

Bournemouth měl zpočátku velkou územní převahu, jeho držení míče v úvodní čtvrthodině sahalo k osmdesáti procentům. Na konci této pasáže si také hosté vytvořili obrovskou gólovou příležitost, když Francis nacentroval do vápna a Stanislas pohotově vrátil míč před branku. Josh King však osamocen na malém vápně selhal a hlavou nenasměroval balón mezi tři tyče.

Cherries v první čtvrtině duelu jasně dominovali a v utkání skoupém na gólové šance měli navrch. V šestadvacáté minutě si však svou první velkou stoprocentní gólovku vypracoval Leicester, a to poměrně šťastně. Ulloův pokus o střelu se nevyvedl, ale míč se mu po noze svezl přímo k Vardymu, jenž stál sám před Borucem. Míč však napálil do tyčky.

Po půlhodině hry se konečně obě defenzivy začaly dopouštět chyb a nechávaly soupeři okénka. Ritchie vyslal do šance Stanislase, který ze strany kroutil míč na zadní tyč. Neuspěl - stejně jako vzápětí Gosling, jenž se ocitl v čisté šanci po parádním úniku Kinga. Na opačné straně narýsoval krásný pas Vardymu Mahrez, ale útočník Leicesteru taky brankáře neohrozil.

Nejpříjemnější překvapení letošní Premier League se do pozice aktivnějšího týmu dostal až po změně stran. Hned pět minut po obrátce skvěle vypálil Vardy a Boruc s vypětím všech sil vyškrábl míč mimo. Při následném rohu vyšel domácím signál, jenže Morgan osamocený na zadní tyči poslal balón trestuhodně nad.

Festival neproměněných šancí pokračoval i nadále, a to tím nejdokonalejším způsobem. Arter zbytečně přišel o míč uprostřed pole a Drinkwater korunoval skvělý zákrok úžasným pasem na Vardyho. Jeho samostatný únik zastavil parádním skluzem Simon Francis, jenže rozhodčí jej nesprávně vyloučil a nařídil penaltu. Tu však Mahrezovi lapil Artur Boruc.

Leicester měl každopádně před sebou víc než půlhodinovou přesilovku, ale využít ji dokázal jen napůl. Hrálo se sice pouze na jednu branku, a to samozřejmě na tu hostujícího týmu, jenže gólman Boruc nemusel ani jednou zasahovat proti přímé střele. Kryl jen řadu centrů a jeden tečovaný pokus. V nastavení se ještě Vardy pokoušel vymodlit další penaltu, ale to už by chtěl po rozhodčí Marrinerovi příliš. Zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 (popř. 1:2) 02

Přeji ne-prohru hostům !

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

chcem aby hral inler

Reagovat
smazaný uživatel

Ranieri zachránil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele