17. kolo
19.12.2015 16:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Everton FC - Leicester City 2:3

Leicester pokračuje v krasojízdě lídra Premier Leauge a po třiceti letech veze tři body z Goodison Parku. Everton herně vládl, v útoku se ale hostům rovnat nemohl a po šesti zápasech prohrává. Ke známé ofenzivní dvojici se tentokrát připojil i navrátilec do základní sestavy Okazaki, jenž zařídil pokutový kop i pojištění vedení.

Everton začal s větší chutí a těžil z toho především Deulofeu, hned polovina útočných přechodů v první čtvrthodince šla přes jeho pravou stranu, Lukaku ale v deštivém počasí čekal na dobrou příhrávku marně. Nepomáhala ani jasná převaha na míči, když už totiž vysoký míč před vápno sebral domácí útočník, zaúřadovala dobře organizovaná defenzíva hostů.

Přišel tak velký šok pro rozbouřené domácí fanoušky. Nejprve nemohli, uvěřit, že osobní souboj Okazakiho s Funesem Morim posoudil sudí jako penaltový, ač si obránce rukou opravdu pomáhal, Riyad Mahrez pak potvrdil svou střeleckou pohodu a Howard přes správný výběr strany neměl proti přesně mířené střele šanci.

Po právu ovšem přišla velmi rychlá odpověď. Po závaru ve vápně se zbavil obránce s chladnou hlavou Barkley, Schmeichel si připsal parádní zákrok, balón však vyrazil přímo na nohu střelce, jeho druhý pokus odvrátil hlavou z brankové čáry King a štěstěnu odraženého míče tak využil až Romelu Lukaku ranou do odkryté branky. Zapsal se tak do historie klubu jako první střelec v osmi soutěžních kláních za sebou.

Druhé dějství se odehrávalo ve stejném stylu, Toffies drželi svého soupeře na uzdě, sami se ale v útoku trápili více než obvykle. Nepříjemně pro domácí se tak opakoval i rychlý výpad Foxes zakončený tentokrát jasnou penaltou. Mahrez postrčil míč za obranu do vápna Vardymu, který si chytře došel pro faul Howarda a hvězda Alžírska tentokrát poslala brankáře na druhou stranu. Anglický útočník si připsal už šestý získaný pokutový kop od začátku loňské sezóny, nejvíce ze všech.

Jen chvíli poté se stejný hráč dostal se štěstím k balónu na pravé straně, protáhl se do šestnáctky, kde se bez zájmu ostatních potuloval Okazaki a po zpracování zamířil levačkou neomylně - 1:3. Nevýrazný Lukaku a často nepřesní spoluhráči jen těžko mohli zvrátit nepříznivý vývoj, a to přes veškerou snahu o tlak čím dál pasivnějších Foxes. Hosté si hlídali veškeré mezery v obraně a Everton pomalu ztrácel naději.

Tu mu navrátila až 89. minuta, Lukakův zblokovaný pokus z malého vápna parádně využil Barkley k důvtipné patičce a Mirallas využil rozhozené obrany ke svému premiérovému zásahu v letošní sezóně. Když však Schmeichel zachytil ukrytou střelu asistujícího hráče z předchozí akce, mohl první celek ligy slavit další cenné vítězství.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vážení přátelé ,příznivci ,sportu a hlavně sázkaři. Dovolte abych Vás varoval pře nákupem tipů z mailu salveto@email.cz. Nabízí se na různých serverech ,lákají na vysoké kurzy-sázky na počet golů,poločasy,atd. kdo zná ,ví co je to za kurzy. Nabízejí předplatné, které po ok tipu kurz. průměr. 1,98 okamžitě zvyšují ,atd. Testoval jsem je 3 měsíce ,průměr tipů je 2,02 a úspěšnost 30%. Předávám to dále, abych šetřil peníze i případným zájemcům.

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 1

Reagovat
Devil

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Séria musí raz skončiť! 1:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele