18. kolo
26.12.2015 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Watford FC 2:2

Guusovi Hiddinkovi nevyšel comeback na Stamford Bridge podle představ, jeho Chelsea totiž na vlastním stadionu pouze remizovala s Watfordem 2:2. Zápas byl plný zvratů, skóre otevřel Diego Costa, načež ještě do přestávky reagoval proměněnou penaltou Troy Deeney. Pokutový kop měli k dispozici i Blues, Oscar však podklouzl a vysoko přestřelil. Fanoušci se tak museli spokojit s bodem, který druhým gólem v utkání zajistil znovu Costa.

Reprezentant Španělska s brazilskými kořeny dnes nechal vzpomenout na své špičkové výkony z loňské mistrovské sezóny a je škoda, že v závěru obdržel žlutou kartu a v pondělí ve šlágru s Manchesterem United bude chybět. Dnes se do první šance dostal již po čtyřech minutách hry, po centru Pedra však zakončoval hlavou nad.

Celek z Vicarage Road poprvé výrazněji zahrozil v 18. minutě, kdy v nadějné pozici zamířil těsně vedle Odion Ighalo. Nigerijský forward si na svoji trefu musel ještě počkat, nejprve si vzal slovo Diego Costa. Po rohovém kopu Williana se míč od hlavy Terryho odrazil právě ke kontroverznímu útočníkovi a ten z otočky rozvlnil síť. Zanedlouho mohl skóre navýšit po pěkné akci po pravém křídle Oscar, ale Heurelha Gomese nakonec neohrozil.

Vyrovnat se Floresově družině povedlo tři minuty před odchodem na poločasovou přestávku. Centr Bena Watsona od rohového praporku Nemanja Matić neobratně zasáhl rukou a sudí André Marriner nemohl udělat nic jiného než odpískat pokutový kop. Ten si vzal na starost Troy Deeney a střelou doprostřed brány překonal Courtoise.

Hornets dokonali obrat krátce po změně stran. Chelsea se jako již tradičně vstup do druhého dějství nepovedl a nedůrazu domácí defenzivy využil aktivní Ighalo. Jeden z nejlepších střelců letošního ročníku Premier League převzal balón od Jurada a jeho ránu tečoval do protipohybu bezmocného Courtoise Gary Cahill.

S takovým skóre se ale svěřenci Guuse Hiddinka nehodlali smířit a brzy svítil na světelné tabuli opět nerozhodný stav. Willian vynikající přihrávkou našel nabíhajícího Costu, jenž z druhého dotyku dokázal vyzrát na vyběhnuvšího Gomese a připsal si teprve pátý gól v právě probíhající sezóně. Bývalý hráč Atlética Madrid měl na kopačce za chvíli i hattrick, zakončoval však mimo.

Největší příležitost na zisk tří bodů Blues zahodili deset minut před koncem. Střídajícího Edena Hazarda v šestnáctce sestřelil Valon Behrami a o rezultátu hlavního rozhodčího nemohl být pochyb. Jenomže penaltového exekutora Oscara zradila zemská přitažlivost, při rozhodujícím momentu podobně jako kdysi John Terry v Moskvě podklouzl a míč kopl pouze na tribunu.

Chelsea nespasil ani docela povedeným pokusem ze střední vzdálenosti John Obi Mikel a i po Boxing Day se tak úřadující mistr nevzdaluje od sestupových pozic.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (14)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
hradec

První zápas pod Guusem... snad Chelsea bude nadělovat dárečky a zvládne konec roku a vyhoupne se do středu tabulky TIP: Chelsea 2:1 Watford

Reagovat
smazaný uživatel

... jojo, rozjebem je na kasu a vzhuru do stredu tabulky . Tak nejak koncem dubna bychom tam mohli byt

Reagovat
hradec

Byl tento komentář vůbec nutný? To řikej doma svý mámě

Reagovat
smazaný uživatel

... no ja nevim, ten tvuj nutny byl??? Doma svy mame??? Ty zrejme jeste porad bydlis u rodicu. Kdyz uz te za umyte nadobi pustili na internet, neprud tady a dej se do klidu

Reagovat
hradec

Já reaguji jen tvůj.. si s tím začal "Pokud ale nechceš Chelsea fandit nevim proč takhle komentuješ její zápasy

Reagovat
hradec

Jinak jo taky po dnešku ztěží věřím v první polovinu tabulky vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea 1:2 Watford

Costa 2x Ighalo

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vôbec by som nás nezatracoval, ak začneme hrať do čo minulý rok, tak môžme kľudne skončiť do 4teho miesta, ešte je tam šanca. Tottenham stráca, tak isto Liverpool, aj United, nič nie je rozhodnuté. Treba už ísť na plno a zopakovať výhru z minulého kola .. Tip 2:0. KTBFFH

Reagovat
vanGomm

Reagovat
Johny410

no jo nebýt oscara mohli vyhrát takovou penaltu zahodit ten kluk nemá už moc sebevědomí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele