9. kolo
17.10.2015 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Aston Villa 2:0

Takové vítězství Chelsea zoufale potřebovala. Ani proti Aston Ville nepředvedla na domácím hřišti kdovíjaký výkon, ale povinné tři body tentokrát na Stamford Bridge uhájila. Úrovní průměrný zápas rozhodly chyby a smůla Villans, kteří Chelsea obě branky víceméně darovali. První gól vsítil po Guzanově minele a Willianově asistenci Diego Costa, potom Chelsea dopomohl vlastnencem po Costově střele Alan Hutton.

Poprvé v nové sezóně Premier League dostal šanci od první minuty Ruben Loftus-Cheek a rozhodně nezklamal. V prvním dějství byl spolu s Willianem a Jackem Grealishem nejlepším hráčem v poli a měl na svědomí i první velkou příležitost. Po akci Pedra se devatenáctiletý mladík ocitl s míčem ve vápně a jeho střelu ztečoval Lescott jen těsně vedle brány.

Pak se ale ke slovu dostali i hosté, kteří hrozili především přes svoji pravou stranu. Na levé straně obrany Chelsea totiž nastoupil k debutu v Premier League Rahman Baba a vstup mu vůbec nevyšel. Do šestnácté minuty se přes něj prodrali Hutton i zmíněný Grealish, ale Begović slabé střely v obou případech kryl.

Po dvaceti odehraných minutách zahrál parádně přímý kop Jordan Ayew, ale břevno těsně přestřelil. Největší šanci Villans měl za dalších deset minut Rudy Gestede. Ayewův centr do vápna nechal projít Zouma a zachraňovat ho musel John Terry. Jeho skluz nakonec Gestedemu znepříjemnil zakončení a míč šel opět nad.

Obrovský dárek, který nízkým sebevědomím sužovaná Chelsea potřebovala, věnoval domácím gólman Aston Villy Brad Guzan. Při rozehrávce totiž vystavil skákavou přihrávkou pod velký tlak Lescotta, který míč nezpracoval, a Willian uháněl sám na bránu. Před Guzanem ještě nahrál před prázdnou branku Diegu Costovi a Chelsea vedla 1:0.

Ani po obrátce se obraz hry nezměnil, pouze aktivního Loftuse-Cheeka nepochopitelně nahradil Matić, a Chelsea tím přišla o jediný aktivní prvek ve středu hřiště. Obhájce titulu měl ale v dnešním utkání obrovské štěstí, které vygradovalo v 54. minutě. Fábregas krásným centrem do vápna uvolnil Costu a ten svoji střelu otřel o Huttona tak šikovně, že míč zapadl do branky.

Londýňané měli zároveň štěstí i v tom, že dnes nastoupili proti tak špatné Aston Ville. Hra Blues totiž sotva snášela přísná měřítka, ale hosté se ke snížení málem ani nepřiblížili. Ojedinělou příležitost měl ve skrumáži po standardní situaci Lescott, ale proti jeho dorážce fantasticky zakročil dnes opět skvělý Azpilicueta.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Hazard - Gestede

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 nebo alspoň 1:1

Reagovat
diastan

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

... ja myslim, ze je rozjebeme na kasu. Tipuju tak 1:0 z vymyslene penalty

Reagovat
raduinho

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0!!!

Reagovat
smazaný uživatel

17:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele