35. kolo
23.04.2016 16:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Aston Villa - Southampton FC 2:4

Aston Villa doma předvedla další výkon plný obranných chyb a Southamptonu podlehla divokým výsledkem 2:4. Hosté byli lepším týmem a mohli vyhrát výraznějším rozdílem, dvakrát domácí ještě zachránila branková konstrukce.

Domací začátek zápasu hodně prospali a už ve třetí minutě je ochránilo před inkasovanou brankou břevno Longa. První varování si však Villians k srdci nevzali. Proč je Aston Villa na posledním místě ukázala 15.minuta a další (ne)bránění domácích při první inkasované brance. Vzorový centr Ryana Bertranda šel přesně do míst, kde by měla operovat stoperská dvojice. Shane Long luxusní pobídku hlavou využil, ale nebýt úplné absence stoperů, neměl by to tak jednoduché. Každopádně Southampton vstoupil do utkání nejlepším možným způsobem, ve Villa Parku vstřelil rychlý gól a mohl se uklidnit. Ve 21.minutě mohli domácí srovnat krok, ale pokus Ayewa mezi tři tyče nezamířil.

Ve 30.minutě se v ofenzívě opět utrhli hosté a po střele Van Dijka zazvonila už podruhé v zápase branková konstrukce. Laxní bránění Aston Villy nezůstalo bez odezvy, Longův další gól nemohl být pro ofsajd uznán, ale krátce na to stejně udeřilo. Aktivní Long pláchl obraně, vyběhnutý golman mu sice zakončit nedovolil, nicméně defenzíva Aston Villy se neráčila vrátit a tak měl irský útočník spoustu času počkat si na nabíhajícího Dušana Tadiće, který se nemýlil - 2:0 pro Southampton. Aston Villa přeci jenom ukázala v prvním poločase jednu světlou chvilku, v nastavení propadl balón k Westwoodovi a ten střelou od země snížil.

Druhý poločas Southampton kontroloval hru a až dvacet minut před koncem vstřelili druhou branku. Kopačka Dušana Tadiće vyslala další přesný projektil a brankář domácích se k tyči natahoval marně. Poslední slovo v zápase to však neznamenalo. V 85.minutě domácí vykřesali novou naději. Nedůraz v obranně a nikým nehlídaný Westwood znamenali snížení na 2:3 z pohledu domácích a jelikož sudí nastavil ještě pět minut, čekalo diváky v ochozech stadionu velké drama. Až ve 4.minutě nastavení bylo definitivně rozhodnuto. Úspěšná hlavička Maného znamenala konečnou podobu výsledku 4:2 pro Southampton.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
C-M@ster

Neprohra domácích. Asi remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele