4. kolo
29.08.2015 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Leicester City 1:1

Leicester ani napočtvrté neprohrál. Na hřišti Bournemouthu tahal v prvním dějství za kratší konec, za což Foxes překrásným gólem potrestal nejlepší střelec ligy Callum Wilson. Po změně stran se však obraz hry zcela obrátil a Leicester v závěru zaslouženě z penalty vyrovnal.

Začátek zápasu se domácí trošku rozkoukávali, aktivnější byl Leicester. Lišky v dosavadním průběhu sezóny fascinovali celou Anglii a před tímto utkáním byli na druhém místě. I proti Bournemouthu byli blízko první trefě, Vardy se dobře zorientoval ve vápně, ale vystřelil nad branku.

Jenže to bylo do konce poločasu všechno. Bournemouth další minuty jasně ovládl, v jejím kádru byl impozantní především Charlie Daniels, který hýřil aktivitou a ze hřiště zcela smazal největší hrozbu Leicesteru Riyada Mahreze. Ten byl dokonce o přestávce stažen ze hřiště.

Daniels poprvé zahrozil sám, když centrem div neohrozil Schmeichelovu branku. Jeho druhá akce však už skončila brankou. To když si naběhl k šestnáctce, narazil si s Tomlinem a skvěle odcentroval. Gradelovu tečovanou hlavičku pak nádhernými nůžkami proměnil v úvodní gól utkání Callum Wilson.

Po půlhodině zápasu měl slušnou šanci k navýšení skóre Max Gradel, který kopal přímý kop hned za vápnem. Bránu trefil, ale stejně tak Kaspera Schmeichela.

Po změně stran vystřídal dobře hrajícího Danielse z důvodu zranění Tyrone Mings, který na hřišti nevydržel ani deset minut. Jeho vážný zdravotní problém zápas velmi zpomalil, po hodině hry navíc musel Eddie Howe střídat i potřetí, opět z vynucených důvodů - Gradela nahradil Marc Pugh.

S jeho příchodem jako by duel znovu začal na plné obrátky; Leicester se konečně osmělil k ofenzivní akci, kterou musel po nebezpečné střele Schluppa hasit Boruć. Polský gólman se vyznamenal taky čtvrt hodiny před koncem, kdy si poradil s výborným centrem mířícím na Morgana.

Foxes však byli v závěrečné půlhodině zápasu jasně lepší, což vygradovalo pět minut před koncem. Jamie Vardy se v obrovské rychlosti prohnal do vápna Cherries, když jej neobyčejně hloupým skluzem skosil stoper Cook. Sám postižený pak penalty dělovou ránou proměnil a stanovil tak konečné skóre zápasu - 1:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevěřím bookmakerum bwin, že Bournemouth je favorit.Jak se k tomu postaví soudruzi z Berouna?

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, 1 by mě překvapila.

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
MCFC_8

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

X2 tutovka podla mna

Reagovat
Eldarion

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele